Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kör alakú téglázás hogy...

Kör alakú téglázás hogy kivitelezhető?

Figyelt kérdés

Vannak bizonyos épületek amik egy henger alakú kupola részből állnak vagy különálló létesítmény és több méter magasságban úgy van téglázva hogy henger alakban.

A linken ilyen tégla torony látható.

[link]

2022. máj. 8. 18:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A fugával játszanak, egy nagyobb átmérőjű körnél elég csak fugánként pár millimétert csalni, és kijön a kör. Amikor sokat ivott a köműv0es, és n0em zsinór m0ellett, hanem csak szemre rakta a falat, akkor is kijött a görbe, de azt inkább ökörhugyozásnak hívták. Kisebb átmérőnél, mint pl egy ipari kémény, speciális kéménytéglát készítettek, ami nem szabályos négyszög volt, hanem olyan, aminek az egyik oldala kisebb. Itt nem játszhattak a fugával, mert a gáztömörség, és a szilárdság miatt a fuga nem lehetett nagy.
2022. máj. 8. 18:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom elképzelni hogy lehet fugával annyit csalni hogy szabályos félkör jöjjön ki. Sarokkád csempézésnél is láttam nagyon szép munkát, ami követte a kád félkör ívét, meg láttam csálé csempézést is. Ehhez nagy szakértelem kell hogy 10 méter magasan pontosan meglegyen az alak.
2022. máj. 8. 19:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Mint írták a fugacsalás( kicsit kívül nyitottabb) nagyobb átmérőnél működik.

Kisebbnél a tégla van alakra, formázva.

A régi falazott kúttégla is íves kiképzésű volt, nem szögletes.

Mindennek megvan a technikája.

2022. máj. 8. 20:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Pedig a fugával!

Kád az más, ott rendszerint mozaik csempét alkalmaznak. Az úgy néz ki, hogy pici csempedarabok vannak egy üvegszövethálón, azt szabadon tudod hajlítani, pontosan követi az ívet, de lényegében ott is a fuga az ami nagyobb vagy éppen kisebb lesz.

2022. máj. 9. 07:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!