Kör alakú téglázás hogy kivitelezhető?
Figyelt kérdés
Vannak bizonyos épületek amik egy henger alakú kupola részből állnak vagy különálló létesítmény és több méter magasságban úgy van téglázva hogy henger alakban.
A linken ilyen tégla torony látható.
2022. máj. 8. 18:30
1/4 anonim válasza:
A fugával játszanak, egy nagyobb átmérőjű körnél elég csak fugánként pár millimétert csalni, és kijön a kör. Amikor sokat ivott a köműv0es, és n0em zsinór m0ellett, hanem csak szemre rakta a falat, akkor is kijött a görbe, de azt inkább ökörhugyozásnak hívták. Kisebb átmérőnél, mint pl egy ipari kémény, speciális kéménytéglát készítettek, ami nem szabályos négyszög volt, hanem olyan, aminek az egyik oldala kisebb. Itt nem játszhattak a fugával, mert a gáztömörség, és a szilárdság miatt a fuga nem lehetett nagy.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom elképzelni hogy lehet fugával annyit csalni hogy szabályos félkör jöjjön ki. Sarokkád csempézésnél is láttam nagyon szép munkát, ami követte a kád félkör ívét, meg láttam csálé csempézést is. Ehhez nagy szakértelem kell hogy 10 méter magasan pontosan meglegyen az alak.
2022. máj. 8. 19:07
3/4 anonim válasza:
Mint írták a fugacsalás( kicsit kívül nyitottabb) nagyobb átmérőnél működik.
Kisebbnél a tégla van alakra, formázva.
A régi falazott kúttégla is íves kiképzésű volt, nem szögletes.
Mindennek megvan a technikája.
4/4 anonim válasza:
Pedig a fugával!
Kád az más, ott rendszerint mozaik csempét alkalmaznak. Az úgy néz ki, hogy pici csempedarabok vannak egy üvegszövethálón, azt szabadon tudod hajlítani, pontosan követi az ívet, de lényegében ott is a fuga az ami nagyobb vagy éppen kisebb lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!