Mennyibe is kerül most egy kb. 140m2-es ház felhúzása nulláról (a tervezést és a telket leszámítva)?
Sziasztok! Ház vásárlás előtt állunk, s a túlértékelt szutykok mellett, elkezdtünk gondolkodni az új építésű ház felhúzásában, mint opció. Ezen 2022-es cikk alapján, egy 140 m2-es ház felhúzása, 40-45M Ft-ból megvan:
Én ezt kicsi összegnek találom, így gondoltam, rákérdeznék azon embereknél, akik esetleg most épp aktívan az építkezésben vannak, hogy a telek és tervezést leszámítva, kb. Milyen összegbe kerül felhúzni a házat m2-enként? (Tudom, függ az erkély, pince, garázs-tól, stb, bármilyen információra és lehető legtöbb tapasztalatra lennék kíváncsi)
Köszi a segítséget! :)
Mi 2019-ben építkeztünk, akkor jött ki a 100 nm-es ház 32 millióra, pedig semmi extra nem volt benne, nem generál kivitelező csinálta, odafigyeltünk az akciókra.
Na most, látva jelenleg milyen árak vannak ahhoz képest, amennyiért mi vettünk/csináltattunk dolgokat, szerintem 60-70 millió alatt nagyon spórolva sem jön ki.
Barátaink építkeztek, 2 éve költöztek be, a mai napig költenek rá. A telek ára attól függ, hogy hol, mekkora, milyen. Óriási a szórás, akár egy városon belül.
Ők csak az építkezésre 70 milliót költöttek, a ház 150 nm-es, két férőhelyes garázs, nagy terasz, de ezt leszámítva mindenből a legegyszerűbb, legolcsóbb. Sajnos kivitelezőből is: 2 millióval lépett le az első, több családot behúzott kisebb-nagyobb összeggel, és most Dominikán él, mert ott nincs kiadatás. A hatóság tojik rá, egy kis plusz papírmunkán kívül semmi sem történt. Szóval nagyon figyeljetek oda, olyat keressetek, minden munkára, akit több ismerős ajánl. Nem lesz olcsó, valószínűleg a határidőnaplója is tele, de nem ver át, és nem csinál kókler munkát.
Mindent, de mindent online naplózni kell. Mindenről számla, semmit se fizess kp-ra, különben a csok és társai elúsznak egy adminisztrációs hibán.
A kulcsrakész ház még nincs kész: kerítés, füvesítés, kapubeálló, járda a bejáratig, kertépítés, a berendezésről nem is beszélve. Beépített konyha vagy előszoba egy komplett vagyon.
Istenem de birom ezeket a relevàns hozzaszolasokat mintoeldaul hogy mi volt 2019 ben….
Nagyapam meg 68 ban 78.000 bol epitett kadar kockat. (General nelkul :) )
Na szoval en most epitkezek, kb a felenel tartok.
netto 600.000 ft -al kalkulàlj. Plusz legyen tartalekban:
Muszaki ellenorre 1 millio
Keritesre 5 millio
Kertre 3 millio
Csaladi vesztartalekban pedig 5 millio.
Lehet hogy azt fogod hinni hogy meguszod netto 500.000 per negyzetmeterbol
Lehet hogy nem fogadsz fel ellenort
Lehet hogy a keritest meguszod 2 milliobol
Lehet hogy a kertre majd kesobb koltesz
Lehet h eleg 3 millios tartalek
De jobb ha tultervezed
"Istenem de birom ezeket a relevàns hozzaszolasokat mintoeldaul hogy mi volt 2019 ben…."
Mondjuk ezt azért írtam le, okosotosjás, hogy lássa, kb. akkor jött volna ki az általa említett 40-45 millióból, tehát felesleges magát ebbe a hitben ringatnia.
Nekem most épül fűtéskészre 420000/hasznos m2, de nincs benne a telek amit, ha arányosítok az alapterülethez, mintha a kivitelező adta volna a környéken a házzal együtt akkor +115000 ft/m2 = 535000, erre még rájön a befejezés viszonylag drága dolgokkal és bútorokkal kb +80000 ft/m2 --> 615000 Ft/m2!!!
De nincs benne a udvar, térkő, terasz, kerítés.
A kiskapus rész következik:
A most épülő ház a 2. családi házam, aminek 2 utca frontos a telke. Így a régi jelzálog hitel végtörlesztésével, külön hrsz kialakítva közművesítve csak 35570 Ft/m2-el növelte meg a 420000-es árat.
Így összesen kb 536000 Ft/m2 körül áll meg csak a ház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!