Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyi pénzből lehet felépíten...

Mennyi pénzből lehet felépíteni most egy házat a nulláról?

Figyelt kérdés
Csongrád megye, Szeged környéke..mérlegelünk, hogy felújítani éri meg jobban, vagy akkor már a saját igényeink szerint építeni. Családi házról van szó, most van úton a második kisbabánk. Hármat szeretnénk. CSOK-ot nem tervezünk felvenni.

2022. ápr. 10. 10:08
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
34%
Ezt kinek írod? Én 40 millióból építettem fel úgy, hogy idén lett kész, nem 6 éve
2022. ápr. 12. 08:26
 42/58 anonim ***** válasza:
9%

#41: és azt állítod hogy aki most áll neki tervezőt es kivitelezőt keresni annak is meglesz 40 millióból?

Csak egy kis cserép sátortető belekerül 10 millióba.

2022. ápr. 12. 08:34
 43/58 anonim ***** válasza:
34%

Decemberben kezdtük az épitkezést, így igen, meg lesz annyiból :D

De nem akarásnak nyögés a vége, tipik olyan személy vagy, aki csak tapossa a sz.rt, semmit nem tud tenni a jobbért

2022. ápr. 12. 08:41
 44/58 anonim ***** válasza:
23%

Jah, az ilyen 4 hónap alatt felépíthető könnyűszerkezetes valamiket ne hívjuk már háznak :D Egy normális ház épül legalább 1 évig, de inkább 1,5-2 év.

2022. ápr. 12. 09:06
 45/58 anonim ***** válasza:
20%

Nem könnyűszerkezetes, te félnótás :D a téglafalat 2 napig tartott felhúzni. Ennyire látszik, hogy semennyire sem értesz a házépítéshez, folyamatosan égeted magad a tudatlanságoddal.

2 évig? :D úristen de buta vagy

2022. ápr. 12. 09:10
 46/58 anonim ***** válasza:
46%

Ezt a zöld hiteles csoportból loptam, 8 órával ezelőtti komment.

Zöld hiteles családi ház építkezés esetén, hitel átfutási idő a téma.

Név nélkül rakom ki! Én úgy úgy értelemezem 4 gyereke van a családnak:

"Nekünk szinte ugyanez… lezárás napján beadva, ZOP + 4 meglévőből 3 gyerekes CSOK + kamatmentes CSOK hitel + ÁFA visszaigénylés. Holnap szerződünk 🌺 Én is hálás vagyok a csoportnak és a pécsi OTP-ben a vérprofi ügyintézőnknek. 2 millió önerővel és egy biztosan vállalható hitellel lett egy 50 milliós új lakásunk. Azért ez parádés."

Szóval 6 fős családról van szó, tehát biztos van vagy 100 m2 4 szobával.

A kivitelezőm szerint nagyon ritka az a család aki csokos építkezésnél rendelkezik megtakarítással. Itt is látszik 2 millió 4%-a a költségvetésnek...

2022. ápr. 12. 09:16
 47/58 anonim ***** válasza:
24%

A könnyűszerkezetes házakat sokan egy kalap alá veszik, pedig 4 típusa van:

1. gyalulatlan fenyő pallóból épült

2. gyalult fenyő pallóból épült

3. hossztoldott, szárított fenyő pallóból (KVH) épült

4. acél szerkezetből épült.

1. a legolcsóbb, USA,Kanada, Svéd területeken nem is lehet így belőle házat építeni. Nyikorog, ropog, mivel mozog a fa.

2. mindenhol elfogadott szerkezet, de szintén nyikorog, ropog, mivel mozog a fa.

3.-4. semmivel nem olcsóbbak mint egy tégla ház, nem zörögnek, a szárított fa és rozsdamentes fém váz is szinte örök életű.

2022. ápr. 12. 09:25
 48/58 anonim ***** válasza:
0%

:D szánalmas az erőlködésed meg ez a mű cukiskodás :)

De hát mit vár az ember attól, aki a téglaépítésű házra azt hiszi, hogy könnyűszerkezetes :D

Butuska

2022. ápr. 12. 09:33
 49/58 anonim ***** válasza:
0%

Biztos nagyon friss cikk lehet rlés biztosan 100-150nm2- es családi házakra vonatkozik te észlény.

Szerinted egy téglaház mitől lesz konnyűszerkezetes? :D csak mert a poroterm téglákat könnyű egymásra pakolni vagy van ennél értelmesen válaszod is, vagy csak random képtelen vagy felfogni, hogy mit írunk neked? :D

2022. ápr. 12. 09:46
 50/58 anonim ***** válasza:
28%
Most már befejezhetnétek a cica harcot!!!
2022. ápr. 12. 09:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!