Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyi pénzből lehet felépíten...

Mennyi pénzből lehet felépíteni most egy házat a nulláról?

Figyelt kérdés
Csongrád megye, Szeged környéke..mérlegelünk, hogy felújítani éri meg jobban, vagy akkor már a saját igényeink szerint építeni. Családi házról van szó, most van úton a második kisbabánk. Hármat szeretnénk. CSOK-ot nem tervezünk felvenni.

2022. ápr. 10. 10:08
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
46%

Ezt más szemszögből közelítem meg.

Csokra kap 25 milliót, eladja a panelját lesz neki 50-60.

Hány család tudja fizetni a fennmaradó 40-50 milliós hitelt?

2022. ápr. 11. 17:26
 32/58 anonim ***** válasza:
29%
#31: és közben 3 évig albérletben lakni, es azt is fizetni....
2022. ápr. 11. 17:29
 33/58 anonim ***** válasza:
46%

30-as, kérj te is árajánlatot, ne mástól várd, hogy levezessük, pláne hogy kb. 50 oldalas költségvetési tervünk van a 40 milliós házhoz.

Attól, hogy neked nincs elég gógyid ehhez, attól másnak még van

2022. ápr. 11. 18:55
 34/58 anonim ***** válasza:
38%
Miért kéne árajánlatot kérnem, mikor 6 évvel ezelőtt húzattam fel 87 millióért egy lakást mindennel együtt?? Csak tudom, hogy mennyit fizettem ki! Abban a 40 milliós lakás árában kizárt dolog, hogy minden benne legyen öregem. Kizárt. Nálunk is úgy jött ki a 87 millió, hogy 60 volt a lakás, 17 körül a berendezés, a maradék meg elment kiegészítő dolgokra, amikre nem gondoltunk. És ez 6 évvel ezelőtt volt, azóta SOKKAL drágább lett minden. Szóval még mindig várom, hogy hogyan jön ki neked az a 40 millió Ft. és hol. Abból nagyon maximum valami 1 szobás kis épületet tudok, aminek a mérete egy panellel vetekszik.
2022. ápr. 11. 19:05
 35/58 anonim ***** válasza:
25%

Pont ezért, mert láthatóan fingod sincs se az árakról, se az építőiparról, kommentről kommentre bizonygatod csak. Lehet venni konyhabútort 3 millióért is, de 1,5 -ért is. Egy nettó 100 nm-s házat is fel tudtunk volna húzni 30 millióból is, de akár 80-ból is.

Csak különbség közted és köztem, hogy én értek is hozzá

2022. ápr. 11. 19:16
 36/58 anonim ***** válasza:
91%

#33: költségvetési terved van 40 milláról az kevés lesz.

Eleve kb 60-ban fog megállni a gyakorlat. Én még olyan építkezést nem látt, ahol a költségterv kiadta :))

2022. ápr. 11. 19:26
 37/58 anonim ***** válasza:
0%
Már kész van a ház, de a költségvetési terv foglalja a legjobban össze, hogy mi mennyibe kerül. Az alapból 32 millióról szólt, ehhez képest lett 40 millió a ház bútorokkal együtt. Látom nem tudsz mibe belekötni
2022. ápr. 11. 19:29
 38/58 anonim ***** válasza:
46%

Aki írogatja az árakat milliókban, igazán hozzá rakhatná megjegyzésként mekkora a ház/ lakás hasznos alapterülete? Ház esetén a telek benne volt az árban? Esetleg a telek mennyibe került?

Ezek nélkül semmi viszonyítási alap nincs, csak azon megy a vita x millióból nem lehet építkezni...

Nekem 6 millió volt a telek 13 km-re Győrtől, és 1,5 a közművek, tehát 7,5 millió. De 8 kmel közelebb Győrhöz már inkább 15 millió körül mozognak. Győr külvárosaiban szabadhegy, likócs... már inkább 30.

Én is szívesen vettem volna telket szabadhegyen, de nekem ez nem fért bele a költségvetésbe.

Korábban már írtam, 420000 fűtéskészre, 500000 kulcsra készre hasznos m2-ként. Ez csak a ház, de ebbe benne vannak a háztarási gépek, asztalos által készített bútorok, komplett konyha, ülőgarnitúra, étkező garnitúra.

Nagyon nem mindegy ehhez 7,5 milliós telekár vagy pedig 30 milliós tartozik.

100 m2 esetén 57,5 vagy 80 millió...

2022. ápr. 11. 19:44
 39/58 anonim ***** válasza:
34%
A telekár nincs benne az építkezésbe, nyilván ha eladnám a házat, a telekkel együtt adom, így beleveszem az árba, de én csak a házépítésről beszélek egy nettó 100 nm2 ház esetén Kecskemét kertvárosi részén
2022. ápr. 11. 20:22
 40/58 anonim ***** válasza:
42%

Utolsó téged nagyon lehúztak 6 éve. Ha passzív házat építettél, még akkor is soknak számít.

Ha kértem volna a hőszivattyús fal és mennyezet fűtés-hűtést, hővisszanyerő szellőztető rendszerrel még akkor is megállna a 100 m2-es ház 60 millió alatt idén. A napelem meg alapból benne van az árban, a gázkazánnal. És szinte mindenből a feláras dolgokat választottam. Jelenleg szerelőszint kész.

Egy uniós felmérés szerint Magyarországon az elmúlt 5 évben 90%-ot drágultak az ingatlanok, amely miatt az unió fel is szólította a kormányt.

2022. ápr. 12. 08:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!