Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi legyen a tetővel?

Mi legyen a tetővel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vettünk egy házat, amit most teljesen felújítunk. Arról volt szó, hogy egyelőre a belső teret csináljuk meg (falak bontása, padlófűtés hőszivattyúval, újravezetékelés, új víz és szennyvíz hálózat, burkolás stb...). Viszont kiderült, hogy sajnos ázik a tető, így azt is most meg kellene csináltatnunk. Az anyagi keretünk ezt még pont, hogy elbírja, viszont...

Jelenleg pala tető van, ami kátránypapírral van bevonva. Ezt cseréljük cserépre, a tető meg lesz erősítve. Azonban nincs betonkoszorú. Mi viszont szeretnénk később (kb. 4-5 év múlva) beépíteni a tetőteret. A kivitelező szerint ne csináltassunk betonkoszorút, és maradjon így, ahogy van minden, inkább építsünk hozzá a házhoz, mert a tetőtér a napelem miatt amúgy sem lesz szerencsés. Ősszel ugyanis napelemeket szeretnénk felszereltetni, azokhoz viszont már ki kellene szerintük építeni a tetőteret a vezetékelés miatt. Jelenleg az anyagi hátterünk el sem bírná a betonkoszorút (nem csak a betonkoszorút értem ezalatt, hanem a teljes tetőt le kéne bontani így és a teljes faszerkezetet is lecserélni, így pedig elég csak a lécezés stb... lecserélése).

Én viszont a bővítést nem szeretném annyira, mert a ház elrendezése se lenne olyan jó, plusz a nagy 60nm-es teraszunk is eltűnne...

Ti mit csinálnátok? Van esetleg utólag más megoldás a betonkoszorú helyett?

2022. márc. 15. 14:13
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Persze

Eredetileg így volt:

2.527.257 Ft munkadíj + 2.628.900 Ft anyag

Most ez +5,5 millióval emelkedett. Így összesen 10.630.000 lesz

2022. márc. 16. 13:13
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Köszi. Ez teljesen jó. Horribilisebbre gondoltam.

Leljétek sok örömötöket benne :)

2022. márc. 16. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!