Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Építenél teljesen passziv házat?

Építenél teljesen passziv házat?

Figyelt kérdés
2022. febr. 11. 08:43
1 2
 1/11 anonim válasza:
5%
Meg ha utnenek se építenek.Telhesen tönkreteszi a házat.Nem fog szállodai és a szellozes az se segít ha az ablakot kinyitjuk.Sok ember azt hiszi hogy milyen jó hogy 20cm szigetelést tesznek a házra.Pedig úgy hamarabb peneszesedik a fal.
2022. febr. 11. 08:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mitől penészedne hamarabb a fal?
2022. febr. 11. 09:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én konkrét minősített passzívházat nem építenék.

Ahhoz már brutális költségvetés kell, olyan üvegezés, 30 centi szigetelések, még a padlóban is 25-30 centi. Ráadásul nem tudom nálunk hogy van a szabályozás, mert tudtommal be kell építeni másodlagos fűtési rendszert akkor meg már mindegy ha azt használod.

De törekednék a minél jobb hő és hangszigetelés elérésére. Padlófűtést kombinálnám Fan-coil rendszerrel. Így mindig friss, szűrt, kezelt levegő jönne be. Plusz ami jó ezekben, hogy egyenletes hőmérséklet van a házban.

2022. febr. 11. 09:14
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Persze, ha lenne rá pénzem. Bár nem vagyok benne biztos, hogy biztos környezetkímélőbb... Lehet egy régi lakásnak, ahonnan tömegközlekedsz kisebb a lábnyoma.
2022. febr. 11. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha lenne rá pénzem, akkor igen, nyilván.
2022. febr. 11. 11:01
 6/11 Valentino BROssi ***** válasza:
66%
Simán, de 5-10 éve a passzívház evangelisták nagyja még mindenféle lehúzós és átverős cég volt, szóval kellő óvatossággal kell közelíteni a témát, hogy ki melyik szabvány szerint érti a passzívat. Illetve nem árt észben tartani, hogy az energetikai passzivitás egy dolog - amire manapság nyilván nagyon sok figyelmet fordítunk - de ettől még van egy tucat másik funkciója egy épületnek, amiben nyilván nem érdemes túl nagy kompromisszumokat kötni csak azért, hogy passzívnak lehessen kikiáltani.
2022. febr. 11. 11:01
 7/11 anonim ***** válasza:
68%

minositett passziv haz nem egy jo befektetes. mint minden cutting edge technologia itt is meg kell fizetni a premiumat annak hogy a legujabb dolgokat akarod a legmagasabb szinten.

egy kozel passziv haz viszont mas dolog, szepen szamold ki hogy mik azok amik 10-15 ev alatt megterulnek

meg azt is erdemes figyelelmbe venni, hogy most ugyan sokat dobhat a haz erteken hogy passziv, viszont 20 ev mulva valoszinuleg minden ujepitesi haz meg fog felelni a mai passziv felteteleknek, szoval amikor oda jutsz hogy eladod mar nem biztos hogy sokat fog dobni az erteken

2022. febr. 11. 11:15
 8/11 anonim ***** válasza:
89%

A passzív házak lényege (AA++), hogy nincs szükség fűtésre! Elegendő egy hővisszanyerős szellőztető rendszer, persze a megfelelő minősítéssel... Az ablakok csak fixek lehetnek, a passzív ház tanúsítvány 3 éve 4000 euró volt, nem hinném azóta olcsóbb lett volna.

Én inkább 2 házat építenék az árából, nagyon valószínű hogy belefér a költségvetésbe.

40 KWh/m2a-nél nem lehet magasabb az energia felhasználása. Viszont ebből lejön 30 KWh/m2a a meleg víz előállításra, tehát egy 100 m2-es ház 1000 KWh-val kifűthető. Ha a szellőztető rendszernek van min 3,6 SCOP értéke (min érték passzív háznál), akkor 1000/3,6 =278 KWh az éves fűtési költség --> 10500 Ft.

Nekem a 90 hez 22 cm van a falon, 15 cm a padlóban, 35 cm a mennyezeten.

A passzív házakon ezeket nagyjából duplázzák, a nyílászárók 1,5x olyan nehezek mint egy hagyományos 3 rétegű meleg peremes üveggel ellátott ablak...

2022. febr. 11. 14:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Persze hogy építenék. Mintha azt kérdeznéd, járnék-e rolls royce-al? :D

Láttam közelről, vendégeskedtem benne, tényleg semmilyen kazánnal, vagy fűtőtesttel nem fűtötte a (német)gazda. Bent kellemes meleg volt, miközben kint deres 0°C.

A napocska, a kis család és a háztartási gépek fűtötték.

2022. febr. 11. 20:49
 10/11 anonim ***** válasza:
58%
#9-es, bennem a leírásod alapján mindig az a kérdés merül fel, hogy oké, télen a háztartási eszközök hulladék hőjével fűtenek, amikor kint nulla fok van. Nade mi lesz nyáron??? Amikor kint 35 fok van? Akkor ezek a háztartási gép hulladékhők szintén 20 fokkal többet csinálnak, mint ami kint van? Szóval hova teszik nyáron a hajszárítás hőjét?
2022. febr. 18. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!