Szerintetek meddig állnak még a panelházak? A szakértők és a laikusok is össze-vissza írnak mindenfélét. Szeretném ha most mégjobban összezavarnátok.
Az a helyzet hogy szeretünk a panel lakásunkban élni. 70 négyzetméteres, 4 szobás lakás. Egy gyereket szeretnénk, így több is mint elég a hely. Jóban vagyunk a szomszédokkal is, minden nagyon közel van, nincs sok okunk költözni.
Gyerekvállalás előtt fel szeretnénk újítani. Eszünkbe jutott hogy a felújítás helyett költözhetnénk egy újabb építésű lakóparkba. Ott egy valamivel kisebb lakást engedhetnénk meg magunknak.
Nem keresünk valami extrán, nem vagyunk nagy karieristák. Szóval ha felújítjuk a lakást akkor nem valószínű hogy valaha költözünk.
Belegondoltam hogy milyen szívás lenne ha 50 év múlva, pont mikor már 70 felette boomerek leszünk lakhatatlanná nyilvánítanák a lakást.
Szerintetek hány évet bírnak még ezek a csodálatos Szoviet kártyavárak? :-)
azt írod, hogy "csodálatos szovjet kártyavárak" ezekszerint építész vagy, ha ezt így vágod..
Hallottál már összedőlt szovjet kártyavárról? (kivéve a holland direkt robbantott épületet)
A 68-69 ben épített Etele úti első (szovjet)paneleket is most újították fel, mert még ötven év van bennük alsó hangon is...
31: Megtisztelő hogy építésznek tartasz, de csak szeretek halandzsázni. Az valóban biztató hogy az állam támogatja a panelek felújítását, irónikus hogy párhuzamosan a lebontásukat is emlegetik néha. Nem a szakértelmet sugallják ezzel.
Én is úgy érzem hogy ha karban tartjuk akkor túlél engem a ház. Kicsit utána olvastam, azért a szakértők többsége nem állítja hogy ránk fog szakadni. Valószínűleg megvárom a következő közgyűlést, megnézem hogy szavazunk a felújításról. Jó eséllyel utána felújíttatom a lakást.
Szerintem mèg mindig ez az egyetlen itthoni hivatalos tapasztalat a tèmában:
A gèpèszet ès a karbantartás is nagyon fontos persze, de nem èppen az jön le a cikkből, hogy szètesett volna, amikor bontották... Inkább úgy kellett szètcincálni 😃
Kedves Kérdező, gondold at az új építésűt. Mi egy 20 éves társasházban vagyunk, elvileg elit helyen, maga a a ház is elitnek épült…és iszonyat ócska benne minden. Már most elavult, kókány munka az egész…
Ha új építésűt akarsz, műszaki ellenőrrel nézesd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!