Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szerintetek meddig állnak még...

Szerintetek meddig állnak még a panelházak? A szakértők és a laikusok is össze-vissza írnak mindenfélét. Szeretném ha most mégjobban összezavarnátok.

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy szeretünk a panel lakásunkban élni. 70 négyzetméteres, 4 szobás lakás. Egy gyereket szeretnénk, így több is mint elég a hely. Jóban vagyunk a szomszédokkal is, minden nagyon közel van, nincs sok okunk költözni.

Gyerekvállalás előtt fel szeretnénk újítani. Eszünkbe jutott hogy a felújítás helyett költözhetnénk egy újabb építésű lakóparkba. Ott egy valamivel kisebb lakást engedhetnénk meg magunknak.

Nem keresünk valami extrán, nem vagyunk nagy karieristák. Szóval ha felújítjuk a lakást akkor nem valószínű hogy valaha költözünk.

Belegondoltam hogy milyen szívás lenne ha 50 év múlva, pont mikor már 70 felette boomerek leszünk lakhatatlanná nyilvánítanák a lakást.

Szerintetek hány évet bírnak még ezek a csodálatos Szoviet kártyavárak? :-)

#rámdőlaház?
2022. febr. 8. 14:21
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
64%

azt írod, hogy "csodálatos szovjet kártyavárak" ezekszerint építész vagy, ha ezt így vágod..

Hallottál már összedőlt szovjet kártyavárról? (kivéve a holland direkt robbantott épületet)

A 68-69 ben épített Etele úti első (szovjet)paneleket is most újították fel, mert még ötven év van bennük alsó hangon is...

2022. febr. 8. 16:49
 32/39 anonim ***** válasza:
#26: Azok építőmérnökök voltak, nem építészek. Két telejsen külön szakma, attól hogy a neve hasonlít.
2022. febr. 8. 17:00
 33/39 A kérdező kommentje:

31: Megtisztelő hogy építésznek tartasz, de csak szeretek halandzsázni. Az valóban biztató hogy az állam támogatja a panelek felújítását, irónikus hogy párhuzamosan a lebontásukat is emlegetik néha. Nem a szakértelmet sugallják ezzel.

Én is úgy érzem hogy ha karban tartjuk akkor túlél engem a ház. Kicsit utána olvastam, azért a szakértők többsége nem állítja hogy ránk fog szakadni. Valószínűleg megvárom a következő közgyűlést, megnézem hogy szavazunk a felújításról. Jó eséllyel utána felújíttatom a lakást.

2022. febr. 8. 17:04
 34/39 A kérdező kommentje:
Ahogyan kőhalmi mondta (építészmérnök): Aki 4-est kapott még annak a háza is ledől, a 3-asnál dől a szomszéd ház is. Én a kettesért küzdöttem. XD
2022. febr. 8. 17:07
 35/39 A kérdező kommentje:
*Kőhalmi (megtisztelem a nagy K-val a mérnökurat).
2022. febr. 8. 17:07
 36/39 Hintalow ***** válasza:

Szerintem mèg mindig ez az egyetlen itthoni hivatalos tapasztalat a tèmában:

[link]

A gèpèszet ès a karbantartás is nagyon fontos persze, de nem èppen az jön le a cikkből, hogy szètesett volna, amikor bontották... Inkább úgy kellett szètcincálni 😃

2022. febr. 9. 13:10
 37/39 A kérdező kommentje:
36: Igazad lehet, ha ennyi meló lebontani a házakat akkor maguktól csak nem dőlnek le. A gépészeti felújításra pedig nálunk egyre jobban hajlik a lakóközösség. Ahogy kihalnak a szépkorúak úgy nő a hajlandóság a dologra.
2022. febr. 9. 13:39
 38/39 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, gondold at az új építésűt. Mi egy 20 éves társasházban vagyunk, elvileg elit helyen, maga a a ház is elitnek épült…és iszonyat ócska benne minden. Már most elavult, kókány munka az egész…

Ha új építésűt akarsz, műszaki ellenőrrel nézesd meg.

2022. febr. 13. 12:00
 39/39 A kérdező kommentje:
38: Tudok a problémáról, csak ha google térképen megnézem a lakóparkok értekeléseit, ég és föld s különbség. Van amit egekbe dicsérnek a lakók, van amit utálnak. Részletezik is az előnyöket/problémákat. Persze ezek mind utólagos értékelések, olyan helyeken ahova már beköltöztek. Maximum abban segítenek hogy melyik cég házaiba nem érdemes beköltöni, meg persze óvatosságra intenek. Sajnálom hogy te kifogtál egy trehány építettőt, úgy látom sokan jártak így. Remélhetőleg a következő nemzedékek tanulnak a szerencsétlenségetekből.
2022. febr. 13. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!