Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szerintetek meddig állnak még...

Szerintetek meddig állnak még a panelházak? A szakértők és a laikusok is össze-vissza írnak mindenfélét. Szeretném ha most mégjobban összezavarnátok.

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy szeretünk a panel lakásunkban élni. 70 négyzetméteres, 4 szobás lakás. Egy gyereket szeretnénk, így több is mint elég a hely. Jóban vagyunk a szomszédokkal is, minden nagyon közel van, nincs sok okunk költözni.

Gyerekvállalás előtt fel szeretnénk újítani. Eszünkbe jutott hogy a felújítás helyett költözhetnénk egy újabb építésű lakóparkba. Ott egy valamivel kisebb lakást engedhetnénk meg magunknak.

Nem keresünk valami extrán, nem vagyunk nagy karieristák. Szóval ha felújítjuk a lakást akkor nem valószínű hogy valaha költözünk.

Belegondoltam hogy milyen szívás lenne ha 50 év múlva, pont mikor már 70 felette boomerek leszünk lakhatatlanná nyilvánítanák a lakást.

Szerintetek hány évet bírnak még ezek a csodálatos Szoviet kártyavárak? :-)

#rámdőlaház?
2022. febr. 8. 14:21
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
69%

A lakókkal nem közlik, de a kormány azért tudhat valamit, különben nem vették volna tervbe már évekkel ezelőtt, hogy tehermentesítik a panelházakat azzal, hogy a felsőbb emeleteket visszabontják.

Természetesen hivatalosan nem az esetleges összedőlés az oka, hanem az, hogy jobb körülmények közé kerüljenek a lakók.

Aki nem hiszi, itt olvashat róla:

[link]

2022. febr. 8. 15:00
 12/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

8: Csepel beláros. Miért kérzeded?

2022. febr. 8. 15:01
 13/39 A kérdező kommentje:
11: Nagyon jó gondolat. Mármint kicsit konteós, de tényleg megmagyaráz pár dolgot. Én amikor ezt hallottam azt hittem valami politikai blöff. Többség elintézte annyival hogy valami idióta unalmában találta ki, pedig csak volt valami oka a dolognak. Ebből a szempontból mondjuk szerencsésebb hogy én 4 emeletesben lakom. Nem értek hozzá, de csak kisebb a terhelés. Meg túl csórik a lakók ahhoz hogy falakat bontassanak, valahol ez is előny.
2022. febr. 8. 15:05
 14/39 anonim ***** válasza:
32%

Itt a gyíkon az igazságnak egyetlen de mégis jól látható fokmérője van, a lepontozás.

Tehát amelyik válasz mellett ott a rózsaszín pötty, azt a választ érdemes megszívlelni!

2022. febr. 8. 15:06
 15/39 anonim ***** válasza:
73%

Ezeket a panelokat még a most születettek is túl fogják éni.

A most épitetteket,legyen az bármilyen,10-15 év után már fel kell újitani,mert itt vannak olyan anyagok amelyek ennyit bírnak .

Meg már nem is tetszik,divatját múlta .A ma 40 évesekben amit cserélni kell,az villany,vizvezeték rendszer.Nem azért hogy ezek mind rosszak lennének,hanem nem felelnek meg a jelenlegi követelményeknek .A fűtést is lehet korszerüsíteni.Ha ez megvan,megint jöhet 50-70 év.

2022. febr. 8. 15:08
 16/39 A kérdező kommentje:

14: A pirosak a Sith lovagok?

15: Remélem igazad van. Az ország 1/5-e panelben él szóval muszály kitartaniuk.

2022. febr. 8. 15:12
 17/39 anonim ***** válasza:
93%

A panelok szerkezetileg nagyon tartósak. Alapból kb 100 évet mondanak rá.

A panelnál nem a szerkezet a gyenge pont hanem az épületgépészet. Fűtés, elektromos hálózat, vízvezeték, nyílászárók, felvonók.

Ez egykori NDK-ban sok panelt felújítottak. Visszabontottak pár szintet, hogy ne legyen az egész olyan egyforma, lakásokat nyitottak össze, kicserélték a teljes épületgépészetet.

Amúgy panelok nem csak a keleti blokkban épültek. Épültek panelházak Dániában vagy Angliában is.

2022. febr. 8. 15:14
 18/39 anonim ***** válasza:
44%

" Alapból kb 100 évet mondanak rá."

A jósok.

:)

2022. febr. 8. 15:21
 19/39 A kérdező kommentje:
17: Értem, az elektromos hálózat tényleg nagyon elborult. Az alumínium vezeték előnyei: drágább, megolvad, szarrá ég, kicsúszik a konnektor aljzatból. Legalább szépen bevakolták hogy nehezebb legyen kicserélni. Ha felújítanám a lakást, akkor ezeket megcsináltatnám. Persze az egész házhoz össze kéne fogni a lakóközösségnek. A legutóbbi lakógyűlés lelkesítő volt. Kezdenek kihullani az öregek, a fiatalok meg szeretnék a felújítást. Most pont nincs panelprogram de már kértünk árajánlatot.
2022. febr. 8. 15:22
 20/39 A kérdező kommentje:
18: Mehet a licit: én mondok rá kerek 1000 évet. Egyébként lehet a piramisokra is 40 évet ígértek. Ki tudja.
2022. febr. 8. 15:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!