Telekfelosztás több tulajdonostól?
Adott egy telek, melynek 3 tulajdonosa van.
1/4 egy rokon, 1/4 még egy rokon, és 2/4 részt az enyém.
Ezt a telket szeretném 2 felé osztani, és a saját részemre felhúzni egy házat. Az egyik rokonnak közömbös, tehát engedi, támogatja, az utolsó negyed viszont külföldön él, idős rokon, nem tartjuk a kapcsolatot, mivel fejben kissé beteg..:)
Pontosan a jogi részének még nem jártam utána, de jól sejtem, hogy a külföldi rokontól is kell ehhez papír alapú, kinti közjegyző által hitelesített beleegyezés?
Tehát hiába mérettetném ki, csinálnék szerviz utat saját pénzemen elválasztanám a két telket, így sem lehet jogilag majd előrehaladni, amíg ki nem csikarunk valamilyen hivatalos választ a kinti rokontól?
Köszi a válaszokat.
Azt itthon élő 1/4 nem szeretné eladni, és belemenne a felezésbe egyelőre. Ez rövidtávon nekem is teljesen megfelelő, mert ha x év múlva megörökölném a kinti részét, akkor elég lenne foglalkozni az itthon élő negyeddel.
Ezért mennék el a telek felénél történő fizikai elhatárolásába.
Kérdés, hogy bármiféle elbirtoklás nélkül, mire lesz szükségem a kint élő rokontól, hogy ezt bemérethessem?
Kötelező, hogy hozzájáruljon?
Ahhoz, hogy kiméresd a telket, nem kell engedély, jogodban áll, csak éppen nem mész vele semmire!
Mivel "osztatlan közös" a telek minden m2-nek a fele csak a tiéd, a többi a kettőjüké.
Ilyenkor szoktak szintén ügyvéd közreműködésével használati megosztást csinálni, de ehhez is kell a jóváhagyásuk.
Szerintem mindenképpen ügyvéd kell neked, de ha azt nem akarod, akkor tedd fel a kérdésed jogi fórumon. A Gyakori nem az!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!