Vizes törölközőszárítót rákötni a mosdó melegvizére?
Gázkonvektor van a házban, de párom kitalálta, hogy ő törölközőszárítót akar a fürdőszobába. Eddig oké. Csakhogy nem villanyosat, hanem olyat, amiben ugye víz van.
Nos, én tisztában vagyok a központifűtés működésével, hisz mindig olyan házban éltem.
Nem hiszi el nekem, hogy úgy nem lesz meleg a törölközőszárító, ha a mosdókagyló vizére köti rá. (teljes házfelújításban vagyunk)
Szerinte a csőben meleg marad a víz, hisz kezet úgyis gyakran mosunk. Ja, ha mondjuk nem dolgoznánk, és itthon lennénk egész nap, meg mondjuk a lanyom is.
Kérlek kedves víz-gázszerelő, vagy csak olyan ember, aki ért ehhez, írja már le a véleményét, mert tudom, hogy most nekem van igazam.
Köszönöm.
Valójában működhet az elképzelése.
A mosdókagyló előtt valahol T-idommal beköti a törölközőszárítót.
Az elmenő ágat pedig visszavezeti a bojler és a biztonsági szelep között.
De ehhez kell:
- keringető szivattyú. Ez is elektromos fogyasztó!
- visszacsapó szelep(ek), golyóscsap...
- visszatérő ág (kikell építeni)
- valamilyen vezérlés (vagy 0-24-ben menne?)
És milyen paraméterekre lenne méretezve?
Ha nem akar olyan vállalkozást üzemeltetni, ahol fontos az azonnali meleg víz. Úgy többe kerül a leves mint a hús!
De megvalósítható!
Off
13. válaszomban kihagytam, miszerint lehet a bojleren is kiépítve cirkulációs csonk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!