Gáz bekötés ár?
Valaki építetett ki új rendszert mostanában? Ha igen mennyit fizetett?
Jelenleg még nincs csonk se az udvaron (várunk már egy éve, hogy jöjjenek kiépíteni). Miután megvan a csonk szeretnénk egy kondenzációs kazánt felszereltetni viszont kémény sincs de úgy hallottam, hogy az égésterméket egy csövön kivezetik aztán ennyi. Fűtést nem kell kiépíteni mert korábban lett kiépítve padlófűtés, csak a kazánt kell rákötni.
Árakra lennék kiváncsi, még elektromos kazánon gondolkodtunk de igen félnénk a villanyszámlától.
Nekem 700 lesz, amiből 330 a kazán, Csak a csonk van a telken belül. Ez az összeg minden sallang költséget tartalmaz.
A csonk díjmentes, gerinctől számítva 200 fm-ig. Szerződésileg 300 munka napon belül kötik be. Nekem kb 100 munkanapnál készült el.
11 vagyok!
Most sok vagy kevés? Nem igazán értem a leértékelést...
Új építés, zöldhitellel és generálkivitelezővel. Szóval számlás minden, és a kivitelező 10 év mindenre kiterjedő garanciát vállal szerződésben a gépészetre.
Felejtsük már el a gázt, elvégre 21. Századot írunk.
H-tarifa hőszivattyú, és/vagy klíma.
A nyári hűtésre egyre nagyobb igény lesz, azt gázzal nem lehet megoldani.
650 m3 gázt fogyasztottam 95 m2-en 1 év alatt, 24°C-on! Ez 75000 ft/év. Tárolós kazán mindenével együtt 1 millió körül volt, ebből 600000 volt csak a kazán.
A legolcsóbb hőszivattyúk HMV tartállyal 2,5 millió körül vannak meg min 0,5 millió telepítése. (munkatársam daikinját 800000-ért telepítették idén februárban, Panasonicra kaptam 720000,et, gree-re 680000)
Van kb 2 millió felára, és H tarifával 30000-ből megcsinálom ugyan azt mint gázzal.
2.000.000/35000= ~57 év a megtérülése, de 4-5x ki kell cserélni ennyi idő alatt mindegyiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!