Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ahol lesz a gázcsonk ott kell...

Ahol lesz a gázcsonk ott kell lennie a gázórának? Csonktól mennyi kb.a bekötés méter ára?

Figyelt kérdés
2021. máj. 14. 09:15
 1/7 A kérdező kommentje:
Mi bentebb hoztuk a kerítést a telekhatártól, hogy legyen parkoló részünk. Az első terv szerint a kerítésünkön belül egy méterre hozták volna a csonkot. Majd közölték, hogy ja mégsem, csak a telekhatártól jönnek be egy méterre, de a gázórának majd kerítésen belül kell lennie. Na most utólag filózom, hogy ezt nem úgy gondolják igaz, hogy majd a gázcsonk/gázóra miatt ki kell kanyarodnunk a kerítéssel? 6 méterről van szó. Eleve nem értem ezt a kikötést, hogy kerítésen belül kell majd lennie,hiszen tudtommal nem is kötelező kerítést létesíteni.🤷
2021. máj. 14. 09:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Természetesen hívtam aki a tervet készítette, de még nem értem el és addig is jó lenne olyannal kommunikálni, aki vezetett be mostanában gázt. Valahogy jó lenne elérni, hogy az eredeti terv szerint jöjjenek el a csonkkal kerítésen belülre. Akkor is,ha nem kell ott lennie a csonknál a gázórának.
2021. máj. 14. 09:32
 3/7 mindentudó99 ***** válasza:
Kerítésbe rakják már csak az órát.
2021. máj. 14. 13:49
 4/7 A kérdező kommentje:
De nem értem mi van azokkal akiknek nincs is kerítés? Meg akkor hogyan lehetne elérni, hogy a kerítésünkön belülre rakják a csonkot? Vagy nem a csonknál kell lennie majd az órának? Kérlek segítsetek aki tud, mert nem értem el a tervezőt és itt a hétvége. Köszönöm.
2021. máj. 14. 16:07
 5/7 mindentudó99 ***** válasza:
Sehogy. Kerítésbe teszik ha tezszik ha nem. Lényegtelen hol a csonk arrébb teszik. Most volt szüleimnél fűtésátalakítás. Kirakták a kerítésbe az órát eddig belül volt.
2021. máj. 14. 17:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Ezt nem igazán értem, hogy a "kerítésbe". Akkor a lényeg végülis, hogy csonk nem egyenlő gázóra helyével.
2021. máj. 14. 20:08
 7/7 librikus ***** válasza:

A gázórának a telken kell lenni, nehogy valaki letörje a plombát – akkor fizethetsz!

Házunk 2002ben épült. A kerítés mögött a telken van egy automata elzáró és egy kézzel zárható csap. Ez mindenesetre kötelező! Ha baj van kívülről lehessen elzárni a gázt. Nálunk a gázóra a pincében van a kazán mellett.

Újabban, ha tégla, beton kerítést építenek praktikus elzárószerkezetet és gázórát a kerítés falába beépíteni. Akkot a kerítés külső oldalán egy üveglapon át (tartozék) kívül lehet leolvasni az óraállást. A leolvasónak nem kell háborgatni a lakókat.

Máshol a bejárat mellett építenek kukatárolót és ott helyezik el a gázelzáró csapokat és a gázórát.

2021. máj. 16. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!