Egy fő falat meg lehet bontani illetve lehet bővíteni?
Figyelt kérdés
2021. dec. 28. 15:16
1/6 anonim válasza:
Tartófalra gondolsz...???
Előtte meg kell csinálni az áthidalást, másképp a fejedre pottyan a födém meg a tető....
Mindenesetre statikus nélkül még csak ne is gondolkodj ilyesmiben....
2/6 anonim válasza:
Ide csak jó kőműves szakember kell.
Nálunk 3 m bontottak.A mennyezet alá volt támasztva.
Először a fal egyik oldalát bontották ki,aztán berakták az áthidalót.
Pár nap múlva a másikat,ide is bekerült az áthidaló.
4/6 anonim válasza:
Kizárólag statikus engedélyével lehet tartószerkezetet bontani és sima kőműves nem is csinálhatja!!! A falon lehet elosztó terhelés, rendes koszorúval kivitelezett gerendás födém, monolit födém, de lehet rajta koncentrikus teher is, gerendás, pallós födémek kiváltással és sorolhatnám. Az nem úgy működik, hogy alátámasztjuk és hadd szóljon, a szerelő beton nem feltétlen képes megtartani egy födém súlyát, ha több emeletes épületről van szó, akkor meg pláne nem így működik. Statikust kell hívni!!!!
5/6 anonim válasza:
Igaza van a 4-nek, én is már az első kommentben írtam a statikust!
6/6 anonim válasza:
Statikus nélkül eszedbe ne jusson. (Én az vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!