3 hátsó kamion felnit össze hegesztettem , így kaptam egy cső alakot . Ebből csináltam meg a kályhát ami jól is szerepel már vagy 10 éve . A gondom az , hogy négyzet alakban körbe falaztam kis méretű téglával és csempe ragasztót használtam habarcsnak . Viszont megrepedezett és szeretném ujra rakni az egészet . A samot tégla drága , ha kis méretű téglát samot habarcsal rakom vissza akkor is meg fog repedezni ? Minden ötletet elolvasok ha anyagiakban tudom fedezni . Sajnos jelenleg 300000 nél tartok elviekben ha samot téglát használnék .
2021. dec. 19. 22:04
1/9 anonim válasza:
A 300ezer egy tizedéből vehetnél gyári samottosat!!
Azt nézd meg hogy mit használnak a tömegkályhák építésénél. Azok is valamilyen habarccsal épülnek téglából.
2021. dec. 19. 22:32
3/9 anonim válasza:
2# enyhén szólva is teljésen más kialakítás és hőmérséklet.
Tűztéhez ( magas hőfokhoz) kell habarcs.
2021. dec. 20. 05:33
4/9 A kérdező kommentje:
1 Ez is egy perspektiva , de nekem nem felel meg a mérete miatt mert kettő szintes házat kell befűtenie , ez a lehetőség nem adja le azt a fűtő értéket amire nekem van szükségem a komfort érzésemhez .
2 Néztem az építéseket de a samot téglát prognozisztálják . Persze ahol van pénz ott nem számit a költség . Az én anyagi lehetőségem erősen korlátozott.
Köszönöm a válaszokat ! Sajnos a kérdés még nyított maradt . A samotlisztes habarcs az jó megoldás csak a tégla fajtálya maradt nyitott kérdés , normál tégla vagy samot ? Bár nyitott vagyok más ötletre is a céál érdekében .
2021. dec. 20. 08:58
5/9 anonim válasza:
Bontot kisméretü ,másképpen voltak gyártva mint a mostaniak esetleg bonts el pár cserépkályhát kicsit macerás de ingyen is találsz.A habarcs lehet 1,5 rész cement ,2 rész kvarchomok ,2 rész samottpor ,1,5 rész perlit keveréke.
2021. dec. 20. 15:48
6/9 A kérdező kommentje:
5 Értem egy részét . A tégla adott , a többi beszerzésre vár . Kérdés , mivel keverjem a felsoroltakat ? Ez a habarcs keverék nekem tetszik , talán könnyebb lesz vele dolgozni mert a samotliszt és vízűveg keverék aránylag gyorsan köt és " grizes " .A kvarchomok azonos a marozsihomokkal?
Ment a zöldpacsi
2021. dec. 20. 17:15
7/9 anonim válasza:
Nem ismerem a marozsihomokot ,kvarchomok zsákos kiszerelésben kapható térkőfugázás, homokszorás hoz használják ,én vizzel kevertem és még müködik de probálhatod higitott vízűveggel is .
2021. dec. 20. 18:06
8/9 A kérdező kommentje:
7 Értem , tehát ha sima vízzel keverem akkor is bírja a hőt ha jól értem . Tehát nem reped meg ? Na ez már nagyon tetszene !
2021. dec. 20. 18:12
9/9 A kérdező kommentje:
7. Még annyit , a költségvetésem egyre szebben alakul , bár a munkát nem uszom meg de nem mindegy , hogy nehezen vagy könnyebben tudom megcsinálni . a vízűveg megtudja neheziteni a feladatot .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!