Építőanyag árak vagy lakás árak fognak lejjebb menni?
Nem kell tul messzire menni; 2010 korul estek be az ingatlanàrak az azt megelozonel alacsonyabb szintre. Minis volt akkor? Gazdadagi vilagvalsag es devizahitrl valsag.
Ha hasonlo dolgok jonnek akkor eshetnek az arak.
Jah, hogy akkor már 2008 ban is 30 millió volt a garzon, és az internet előtt volt 20 millió.
ok
"Amelyik külföldi 10 éve vett ingatlant, az forint euro miatt bukott 50% ot."
Melyik mesében?
Amúgy reálisan nézve:
A Forint romlik mint a szar, már 370 ha így haladunk jövőre elérjük a 400-at is. De legyen mondjuk 2-3 év max.
A benzin ára megy felfelé. Oké, hogy most államilag bele nyúltak, de ez sem tart örökké, lesz még böjtje. Na meg úgy örülünk a 480-nak mintha az jó lenne.
Építőanyagok ára eddig is őrülten ment felfelé. Nem új dolog ez megy évek óta. A beszállítók adnak egy ajánlatot amit 1 hétig tartanak. Vagy ha nem rendelsz meg valamit akkor közli, hogy holnaptól drágább.
Anyaghiány is van, tök alap dolgokat nem tudsz olcsón megvenni, csak ha körbe kajtatod az összes szaküzletet ahol van elfekvőben az anyagból. Jártam így, hogy várhattam volna 3 hetet mire berendelik nekem, vagy megvehettem máshol jóval drágábban. Csak hát nem volt felesleges 3 hetem.
És ott vannak az állami támogatások. CSOK, felújítási támogatás, fiatalok adómentessége, minimálbér emelés. Tök jól hangzik hogy ezekkel "segítenek" de ez csak tűzoltás és csak még jobban beszopatja azokat akik ezekre a kedvezményekre jogosultak.
Abban a mesében amelyikben 200ft ról 400 forintra esett az euro/huf.
Szerintem aki ilyen agyhalott, hogy nem érti, annak kár magyarázni.
Azért esik a forint, mert különben senkinek nem jutna eszébe magyarországon befektetni.
Pont az építőiparban minden előállítható magyar bányákból.
Áhh úgy se érted.
szerintetek lesz bedőlés? mint amit valaki írt, hogy 2008 vagy 2010 körül?
érdemes várni az építkezéssel?
Nem hiszem, hogy van olyan épeszű ember, aki bedőlésre vár. Mert akkor az egekbe szökő infláció és a munkanélküliség lesz a legnagyobb problémája, nem az, hogy építkezzen.
Kérdező, legjobb esetben stabilizálódni fognak az árak. Szokd meg, hogy ennyibe fáj az élet. Vegyél kész lakást, annyival is beljebb vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!