A Padlófűtés előremenő és a visszaterő ágait is meg kell nyitni egyszerre?
Pont mintha az én házamat írtad volna le, nálunk is pontosan ugyanez a helyzet. Ebben az esetben azzal tudsz játszani, hogy az előremenő és visszatérő csapokat is teljesen kinyitod aztán azoknál a köröknél amelyek jobban melegítenek a visszatérő csapokon zársz valamennyit. Igazából tökmindegy, hogy az előremenő vagy a visszatérő csapot forgatod, de szerintem célszerű kijelölni valamelyiket amelyikkel állítasz míg a másik minden kör esetén teljesen nyitva van.
Ha minden jól megy akkor így leszűkíted a jobban melegítő körök keresztmetszetét (kevesebb víz fog beleáramlani) és talán melegebb lesz az eddig kevésbé fűtő köröd.
Csodát ne várj tőle, de azt, hogy ha valahol túl meleg a padló azt biztosan meg tudod vele oldani.
#1 vagyok. A padlófűtés tényleg jó dolog. Ja, vegyél tekerőt a radiátorokra, de addig is menj ki a kazánházba és zárd el félig a radiátorokhoz vezető kör(öke)t. Akkor a radiátorokban is lassabban áramlik a víz vagyis hosszabb ideig mehet a padlófűtés is.
Ha még így is túl gyors akkor zárd tovább, ha meg így túl kevés akkor nyisd meg jobban. Ezt hívják amúgy behangolásnak.
Az 1 es válaszoló utolsó soraiban leírta lényeget.Ez csak minimális hőérzete ad,de igazi meleget sosem. Ez jó termál fűrdőkben az öltözőkben,zuhanyzókban . Ahol családi házaknál ilyent csináltak,ott a falon is ott volt a radiátor . A padozatban elhelyezett kb 36 fokos csövektől nem lehet meleget várni. Itt nem lehet szüneteltetni a víz keringését,mert ha kihűl a taposó,idő kell neki amíg vissza melegszik.Hogy ez ne történjen meg,a kazán keringetőjének állandóan üzemelni kell. Ezért írták a radiátorra vesznek hőfokra reagáló elzárót.Mert a többi helyen már túlfűtés alakul ki. Akkor hol van itt a takarékosság ? Ezt én olyan "divat fűtésnek " látom.
Miért ne legyen nekem is,ha a szomszédnak ilyen van .
Nem arra írtam, hogy ne várjon csodát a padlófűtéstől hanem arra, hogy ne várjon csodát attól a módszertől amit leírtam.
A padlófűtés szerintem eszméletlen jó, és nem azért mert a szomszédnak is van.
Ha radiátor vissza térő ágát tekerték le padlófűtésnek, akkor nagyon nehéz szabályozni.
Inkább a vissza térő csapokat fojtsd meg. Vegyél 1 db rugós hőcsőhőmérőt, és azzal tudod mérni a csövek hőmérsékletét, pársz idő igényes, e nem kell mellette állni úgy is érdemes hosszabb időt várni két szabályzás között mivel a beton vissza tudja fűteni a vizet, meg le is tudja hűteni. szóval meg kell várni amíg kiegyenlítődnek a hőfokok, így napi 1-2 állításnál többet nem igen érdemes csinálni.
Akkor jó a szabályzás ha nagyjából azonos a visszatérő hőfok minden körön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!