Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Pódiumot hajópadlóval burkolha...

Pódiumot hajópadlóval burkolhatok, ha tégla az alja?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy magasabb padlós részt a lakásba, azt akarom, hogy párnafák helyett téglasorokat rakok majd közvetlenül arra csavarozom a hajópadlót. Valaki oldotta meg már így? Köszönöm a válaszokat.
2021. nov. 11. 07:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha felfalazod a téglát, azaz nem csak egymásra pakolod, akkor akár jó lehet, de én úgy gondolom, hogy fával sokkal egyszerűbb dolgozni, azaz ha a szerkezetet is fából építed, amire a hajópadlót rácsavarod.
2021. nov. 11. 07:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Persze, malterrel ragasztanám az aljzatbetonhoz.
2021. nov. 11. 07:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Közvetlenül a téglába csavaroznám a hajópadlót.
2021. nov. 11. 07:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Akkor lehet, de mondom, fával jobban jársz, mégha eléggé drága is mostanában, főleg ha nem valami nagy pódiumról van szó. Fát fához mégiscsak könnyebben tudsz rögzíteni. A jövőben is lényegesen könnyebben bontod, ha úgy adódik!

Ha mégis falazod, én a helyedben (nem csináltam még ilyen pódiumot) de én az első sor téglát ragasztóhabbal tenném le, nem malterral! Azzal úgy odaköt, hogy azt tényleg csak vésővel, kisebb darabokban tudod csak felszedni. Na ilyet csináltam már, ragasztóhabbal falaztam már, elképesztően erős kötést hoz létre. Ha ez sarokban lesz, akkor be kell kötnöd a falba, ha fából építed a szerkezetet, akkor javaslom, hogy saroklemezzel rögzítsd a falhoz is!

Ha ragasztóhabot használsz, a felületeket ugyanúgy portalanítani kell, azaz porszívózás, majd a betont és a téglát enyhén nedvesítsd egy sprickával.

2021. nov. 11. 07:46
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem ismerem a ragasztó habot. Vastagabban is tudom használni? Mert lehet hogy a helyiség nem teljesen vízszintes viszont aljzat kiegyenlítőzni nem akarok, így gondoltam hogy a téglasort állítom be vízbe.
2021. nov. 11. 08:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem. Arra nem jó sajnos. Az a lényege, hogy nem dagad, a közönséges pur-habbal ellentétben. Azonban anyagában ahhoz hasonló, azaz képlékeny állapotában nyomásnak ugyanúgy minimálisan sem áll ellen, tehát szintezésre alkalmatlan, összenyomja a tégla súlya. Ebben az esetben csak falazóhabarccsal tudod letenni a téglákat. Nem tudom kell-e mondanom, hogy ebben az esetben is nedvesíts, akár a téglák vízben megmerítésével, mert a száraz tégla és a száraz beton túl hamar kirántja a vizet a falazóhabarcsból és a kötés gyengébb lesz.
2021. nov. 11. 08:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Dübelezve akarod és látszóra? Szerintem másként nem tudod esetleg ragasztva .
2021. nov. 12. 04:32
 8/9 A kérdező kommentje:
Csavarozni akarom, igen. De gondolkodom még a ragasztáson, azzal az a bajom, hogy csak roncsolással bonthatók a lécek.
2021. nov. 12. 09:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Hajópadló kapoccsal is letudod tenni úgy, hogy nem látszik a rögzítés, csak hát ahhoz kell egy felsőmaró, mert nútot kell marjál a padlólapok élébe! DE egy ilyen munkára bőven megteszi valami olcsóbb, pl. parkside-os, ha van esetleg épp a Lidl-ben vagy jófogáson.
2021. nov. 12. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!