Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyibe kerül egy tiny house...

Mennyibe kerül egy tiny house felepitese?

Figyelt kérdés
Magyarul talan alpesi fahaz, az a tipikus 3 szög alakú. Kb milyen árkategória egy ilyet felepiteni?
2021. okt. 10. 11:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%

Na de mégis hol, meg mekkorát, meg milyen műszaki tartalommal, meg milyen telekre, meg még vagy ezer kérdés van.

Egyébként kis kereséssel találsz számtalan céget, akik árulnak "kulcsrakész" típusházakat, elég sok helyen még az árat is kiírják, de e-mail-ben első érdeklődésre bemondanak egy kiinduló árat

2021. okt. 10. 12:10
 2/15 anonim ***** válasza:
56%
A Tátrában és az Alpokban ezeknek a meredek sátortetőknek az a célja, hogy nem marad meg rajta a hó és nem terheli vele a szerkezetet, gondozás-mentesebb lesz a nyaraló. Magyarországon erre azért aligha van égető szükség.
2021. okt. 10. 13:17
 3/15 A kérdező kommentje:

Most telektol függetlenul erdekelne. Nyilván egy 20 milliós telekre ugyanannyi az anyagkoltseg mint egy 100 milliosra.

A feelingje tetszik es csak erdeklodes szempontjából kerdeztem:)

2021. okt. 11. 00:00
 4/15 anonim ***** válasza:
51%

Nem független a telektől, és nem az ára miatt...

De az így még nem állt össze fejben, akkor maradj meg az álmodozás szintén, különben csúnya anyagi bukta lesz

2021. okt. 11. 07:04
 5/15 anonim ***** válasza:

Egyszer már beleástam magam kb. 1,5 éve, mert nagyon tetszik nekünk is és nyaralóként gondolkodtunk benne. Van típus gyártó. Szigetelt, fűthető verzióban olyan 15 millió körül jött volna ki (alig 40 nm). Gondolom mivel azóta nőtt a faanyag ára, drágább lehet.

Ez ugye csak maga az alap faház falakkal. Plusz még fürdőszoba, konyha, egyéb burkolatok esetleg, stb.

2021. okt. 11. 11:11
 6/15 A kérdező kommentje:

4-es

Nyilvan,mint le is irtam érdeklodes szintjén kerdezem. Es de, független a telektol, mert mindegy hogy egy 100 millas telekre veszem az alapanyagot vagy a 10 millasra. Es igen almodozok, mert eddig bevalt😉 minden álmom valora valtom, ajanlom neked is, ahelyett, hogy ilyen hangnemben válaszolsz.

5.

Köszönöm az infókat, erre gondoltam 😊

2021. okt. 12. 20:19
 7/15 anonim ***** válasza:

Itt nálunk készház, miniház, mobilház építő cégek már 10-15 millótól vállalják ezeket.

Külföldi esettanulmányokat szoktam nézni, svéd, amerikai, finn eseteket mostanából és nekik valahogy teljesen kijönnek ezek legfeljebb 10k dollárból, vagy 10k euróból. Az Amazonról is lehet rendelni ennyiért, az USA-ban Musk cége is gyárt gyorsan telepíthető tiny házat és az is kijön 15k-ból (egy blogger műsorában láttam, tényleg ennyi, hőszigetelt, hőcserélős, berendezett, 6x6-os 36nm ami már lakhatáshoz is jó).

Ezek most, 2022-ben, ezekkel az alapanyag árakkal kerülnek ennyibe.

Ha valaki ért az ezzel kapcsolatos munákhoz, van rá ideje és maga építi, akkor a harmadába kerül a végén ha Magyarországon építenéd. Ha építteted, akkor munkadíjnak elkérnek ugyanannyit vagy többet, amennyibe az anyag kerül és az alapanyagok áraira is rátesznek. Számolgattam, mert én is szeretnék egyet, de csak kis nyaralónak.

2022. aug. 19. 16:13
 8/15 anonim ***** válasza:
#6: Hogy halad az álmodozás?
2022. aug. 20. 16:35
 9/15 A kérdező kommentje:
Jól köszi :) szerencsére az álmok valora valnak, ajánlom neked is
2022. aug. 21. 16:38
 10/15 anonim ***** válasza:
Én is dolgozom az enyémen. A generálkivitelező vagy tervező elmagyarázta, miért nem mindegy a telek?
2022. aug. 21. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!