A Stukatúr födémnek mi az előnye és mi a hátránya?
4,5,8,9 egy személy.
Bocs 10, de mérnök vagyok, és nem a helyesírásom miatt fizetnek.
"4,5,8,9 egy személy.
Bocs 10, de mérnök vagyok, és nem a helyesírásom miatt fizetnek."
Méltányolandó az igyekezeted, de figyelmen kívül hagyod a válaszfalakat. Utólag föléjük nem tudsz tenni se hőszigetelést, se párazárást BELÜLRŐL. Voilà, kész a hőhíd.
A padlószigetelésnél a szerelőbetonra kerül (jellemzően bitumen lemez) a vízzárás és csak aztán jönnek a falak. Tehát a válaszfalak alatt is lesz víz (és pára) zárás! Ezt a födémen csak úgy tudod megvalósítani, ha felülről szigeteled telibe az egészet. A műemlék védett homlokzatú épületeket leszámítva teljesen szakszerűtlen a belső szigetelés!
Ha a padlàst felülről szigeteled akkor is hőhidas lesz körbe az összes külső fal, mivel a homlokzati szigetelést nem tudod feltolna addig amedig kellene a tető szerkezet kialakítàsa miatt.
Régi hàznàl kompromisszumok vannak, mert ha mindent előiràs szerint csinàlsz többe lesz mint ha ujat építenél.
Egész életemben ilyen házban laktam. Előnyéről nem nagyon tudok. Talán annyi, hogy amikor építették egyszerűbb és olcsóbb volt, mint a vasbeton födém.
Hátránya hogy csúnya, hepehupás a plafon. A padlásra sem pakolhatsz akármit. Figyelni kell a terhelésre.
10# ha kritizálsz, akkor írd már helyesen xd
"Ha viszont"-tal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!