Le tudna irni v. ki hogy h épül fel es miből a fafödém?
Fafödémes a házam és azt mondták h stukatúros nád van benne. Ez mit jelent, milyen rétegekből áll?
Szeretnem korszerűsíteni, az agyag helyett kőzergyapotot betenni, hogy súlyt csökkentsek es hogy a szigetelésen javítsak.
Meg tudom ezt laikusként egyedül csinálni?
Fa gerendák vannak, arra alulról deszkákat szögeltek. A deszkákra került alulról egy nádfonat, ez olyan, mint amit a kerítésekre szoktak rakni mostanában. Ezt utána bevakolták. Ezt hívják stukatúrnak.
A deszkák felett a gerendák között valamilyen kitöltő anyaggal (többnyire salak) feltöltötték a területet. Erre a padlás felől néha még egy réteg deszkát raktak.
Ha szigetelni akarod, elég, ha a padlás felől leterítesz kőzetgyapotot mondjuk 15-20cm vastagságban, a tetején egy fóliával.
Nem érdemes megbontani a szerkezetet, ha nem sérült.
Az első jól leírta.Fölösleges megbontani az egész szerkezetet mert aránytalanul nagy és drága munka.
Én alulra is tettem páraáteresztő fóliát és a tetejére is, biztos ami biztos, nehogy bekerüljön a levegőbe az üvegpor, de elvileg elég fölülre tenni.
De ha rateszem csak a kozetgyapotot, akkor mit tegyek a tetejere, hogy ra lehessen lépni illetve pakolni lehessen ra?
Es még egy nagyon fontos:
A kozetgyapot alá PÁRAZÁRÓ vagy PÁRAÁTERESZTŐ fólia kell?!
Mit akarunk vedeni, mitol?
Alá kell a párazáró, föle a páraáteresztő. Páraáteresztő csak akkor szükséges, ha nedvességet kaphat a gyapot, vagy valami állat (nyest, macska) hozzáfér, s széttúrhatja.
Pallókból és lépésálló szigetelésből szoktak kialakítani járható részt a kéményhez például.
Pakolni így nem pakolhatsz rá semmit sem. Ha szabad kérdeznem, szükséges azokat a dolgokat takargatni?
Itt van járható szigetelés, de BRUTÁLIS az ára: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!