Stukatúr födém szigetelésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A pára okozhat gondot?
Egy érdekes kérdést kaptam és nem tudok rá válaszolni.
Remélek tudtok egy jó ötletet adni.
Kb. 80m2-es padlást kellene szigetelni leterített ásványgyapottal (már meg van véve, szóval ez nem változhat), több rétegben, fedéssel, kb 30cm-es vastagságban.
A födém pontos rétegrendje nem ismert, de az alapvetőbb összetevők a következők (bentről kifelé):
- nádas vakolat
- deszka
- gerenda
- deszka
- valamilyen poros cucc (homok talán, de nem tudták megmondani)
Én azt javasoltam, hogy fel kell szedni a port, de ez nem megoldható teljesen, mert van, ahol arra fekszik a fedélszék, illetve egyéb tetőt tartó elemek.
A por elvileg száraz, de a padláson milyen lenne?! :D
A hőszigetelés alá elvileg párazáró fólia kerül, míg a szigetelés tetejére páraáteresztő.
Szerintem nagy esély van arra, hogy a lakótérből esetlegesen feljutó nedvesség a fólia alatt átáztatja a port és a teljes födémet.
Mit lenne érdemes kezdeni vele?
"Mit lenne érdemes kezdeni vele?"
Amit leírtál az a helyes rétegrend.
"Szerintem nagy esély van arra, hogy a lakótérből esetlegesen feljutó nedvesség a fólia alatt átáztatja a port és a teljes födémet."
Ha a hőszigetelés megfelelően lesz lerakva (normális toldásokkal rések nélkül) akkor nem tud a pára a párazáró fólián lecsapódni. (nem lesz hideg a fólia, nem lesz harmatpont.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!