Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Stukatúr födém szigetelésével...

Stukatúr födém szigetelésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A pára okozhat gondot?

Figyelt kérdés

Egy érdekes kérdést kaptam és nem tudok rá válaszolni.

Remélek tudtok egy jó ötletet adni.

Kb. 80m2-es padlást kellene szigetelni leterített ásványgyapottal (már meg van véve, szóval ez nem változhat), több rétegben, fedéssel, kb 30cm-es vastagságban.

A födém pontos rétegrendje nem ismert, de az alapvetőbb összetevők a következők (bentről kifelé):

- nádas vakolat

- deszka

- gerenda

- deszka

- valamilyen poros cucc (homok talán, de nem tudták megmondani)

Én azt javasoltam, hogy fel kell szedni a port, de ez nem megoldható teljesen, mert van, ahol arra fekszik a fedélszék, illetve egyéb tetőt tartó elemek.

A por elvileg száraz, de a padláson milyen lenne?! :D

A hőszigetelés alá elvileg párazáró fólia kerül, míg a szigetelés tetejére páraáteresztő.

Szerintem nagy esély van arra, hogy a lakótérből esetlegesen feljutó nedvesség a fólia alatt átáztatja a port és a teljes födémet.

Mit lenne érdemes kezdeni vele?

2018. szept. 7. 12:44
 1/1 anonim ***** válasza:

"Mit lenne érdemes kezdeni vele?"

Amit leírtál az a helyes rétegrend.

"Szerintem nagy esély van arra, hogy a lakótérből esetlegesen feljutó nedvesség a fólia alatt átáztatja a port és a teljes födémet."

Ha a hőszigetelés megfelelően lesz lerakva (normális toldásokkal rések nélkül) akkor nem tud a pára a párazáró fólián lecsapódni. (nem lesz hideg a fólia, nem lesz harmatpont.)

2018. szept. 7. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!