Bosch vagy Makita akkurendszer?
Sziasztok
Szeretnék bevasarolni egy szettet, a fent említett termékek valamelyikéből. Olvastam teszteket is de nme tudok dönteni. Tapasztalatom csak dewalta al és Hilti vel van minkahelyen de ezen termékek árkategóriája nem nekem való.
Hosszú távú tapasztalat valakinek? Főleg az akku része érdekel
Nos,mind2 nagyon jó,így NEM LEHET ebben különbséget tenni,hogy az egyik jobb vagy rosszabb.
Viszont... a makitának sokkal több gépe van így ezért én azt választanám, már csak azért is mert a jövőben ha kell egy adott célgép,a makitánának biztos van,a Bosch-nak meg lehet hogy nem kapsz olyat.
Én Bosch-t használok, és nem az akku a gyengepont. Maga a gép előbb elpusztul, viszont lehet venni akku nélküli gépeket.
Azért nem makita, mert nem voltam megelégedve az akkus csavarbehajtó minőségével, pl: tengelyestől nagyon lötyögő tokmány. Na mint kiderült a 80000es Bosch sem sokkal jobb. Szóval nem az alap kék bosch gépeim vannak.
Amelyik márka szimpatikusabb, azt válaszd, mert nincs különbség köztük.
Bosch jelenleg 3 év garit ad a gépekre.
Bosch volt régen az atyaúristen gép, minden szakmunkás azokat használta. Én is. Mára egy kalap szar lett, saját tapasztalat. Van egy két makita gépem, azokkal meg semmi baj sincs.
"Bosch jelenleg 3 év garit ad a gépekre."
2021-ben semmit nem jelent a garancia, mindent ráfognak kopóalkatrészre. De most egy Ruby keverőgépem ment tönkre 3 hónap után, visszaküldték hogy nem cseréltem magam a szénkeféjét x üzemóránként, pedig elő van írva, ezért nem garanciális a javítása.
Műhelyben mindkettő van. Tehát kb 30-30 aksis makita és bosch gép. Én szoktam rendelgetni őket. Az én tapasztalatom az, hogy a bosch gépek kicsit precízebbek, jobb a teljesítménye, míg a makita tartósabb, de éppen csak van némi előnye. A bosch gépet viszont könnyebb javítani, sok mindent maguknak kicserélnek az emberek rajta, a makita gépek közt viszont sok a szétszedhetetlen részegység.
Otthoni vagy kisipari felhasználásra tökéletes mindkettő.
Mi a DeWaltban nagyot csalódtunk, a Hilti nagyon jó, de az ára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!