Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Építkezik most valaki? Idegile...

Építkezik most valaki? Idegileg hogy bírja?

Figyelt kérdés
2021. aug. 12. 11:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%
Teljesen jól. Generál csinálja, nekem csak annyi a dolgom hogy odamegyek gyakran, de szépen meg gyorsan haladnak, lassan kész.
2021. aug. 12. 12:49
 2/14 A kérdező kommentje:
és hol építkezel? ország melyik részén?
2021. aug. 12. 13:01
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Életemben 1x építkeztem, tönkrementünk anyagilag, mert 30%-al több lett, holott semmit nem változtattunk, 6 hónapot csúszott a határidő, fagyban, februárban költöztünk. Nem győztem még 2 év múlva is hajkurászni a garanciális hibákért a kivitelezőket, akik szartak bele. Az építkezés miatt és alatt gallyra ment a házasságunk, azt is toldozgattuk-foldozgattuk, majd elváltunk. A házat a bekerülési érték felénél valamivel többért tudtuk csak eladni, mert ilyenkor hol a telek ára, a kerítés, a tereprendezés, garázs, stb?

(De ezt már leírtam itt legalább 3x, más szerencsétlenek társaságában)

Hát így!

2021. aug. 12. 13:24
 4/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Hogy idegileg hogy birod csak azon múlik van e elegendő pénzed. Én már vagy 12 éve építkeztem de idegileg kikészültem. Az egész jóval többe lett mint gondoltam. A pénnz meg ugye ki volt számítva.
2021. aug. 12. 15:57
 5/14 anonim ***** válasza:

Mi már 1 évvel ezelőtt végeztünk. Decemberben kaptuk meg a használatbavételit.

A terv az volt, hogy 1 év alatt elkészülünk, ehhez képest több mint 2 év alatt lett kész. Nekünk a banki hitel és a CSOK is nehezítette az egészet, mert sokat csúsztunk a bank tökölése miatt.

A költségvetést mi sem tudtuk tartani, de leginkább azért mert mindenből sokkal minőségibbet vettünk végül, mondván "egyszer építkezünk".

A kőművesünkkel is meg kellett küzdenünk, minden kérésünkre megsértődött, a végén le is kellett cserélnünk, mert nem tudott megbírkózni a grafitos szigeteléssel.

2021. aug. 12. 21:32
 6/14 A kérdező kommentje:

de utólag a szép háznak örültetek? kárpótolt a sok vesződésért?

felénk vagy régi házak vannak, nem olcsón és fel kell újítani vagy építenek új házat, nem sokat, de mini telken és horror áron. nehéz eldönteni mi lenne jó.

2021. aug. 13. 07:40
 7/14 mindentudó99 ***** válasza:
60%
A felújítás olcsóbb
2021. aug. 13. 07:51
 8/14 anonim ***** válasza:

Én mindig azt mondom, hogy mindenki úgy kezdjen bele az építkezésbe, ha a kalkulált ár minimum +25%-a is rendelkezésre áll és van hol lakni addig úgy, hogy remélhetőleg a megtakarítás is folyamatosan gyarapszik, vagyis a 25% csak növekszik mire oda kerül az építkezés, hogy hozzá is kell nyúlni.

Nagyon, nagyon ritka, ha az előre kalkulált áron kijön egy ház. Ha nincs generál kivitelező, nyögvenyelősen megy a munka, ha van, akkor őt kell állandóan féken tartani és a nyakába járni, hogy várja ki a szükséges száradási, tömörödési és egyéb időket, ne csak letolni akarja mihamarabb a melót. Szóval ideg. Ha van pénzed, akkor legalább amiatt nem kell aggódni. Legtöbben ebbe csömörlenek bele nem is magába a munkába. Nem szabad ész nélkül belekezdeni, mert sosem fog kárpótolni, hogy tönkrementél anyagilag, tönkrement a családod, tönkrementél te magad is, de legalább van egy szép házad...

2021. aug. 13. 08:44
 9/14 A kérdező kommentje:

50 éves ház 25 millió, de ott már öregek a falak, vezetékek, cserép minden. kb 10 millió rámenne

hú, hát nem egyszerű

2021. aug. 13. 11:17
 10/14 A kérdező kommentje:
amúgy kell hitel, nincs annyi tőkém
2021. aug. 13. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!