Betonozáshoz kell-e engedély?
Figyelt kérdés
Vettem egy házat, a házra csatlakozik egy disznóól szerű épület amit téglából építettek még régebben. Én ezt szeretném átalakítani, egy kisebb műhellyé, szerszámtárolóvá. Téglából készült a fal. Szeretném megmagasítani és a jelenlegi öreg gerendákat+ cserepeket felújítani. Valamint szeretném az előtte lévő betonplacc egy részét felszedni, és szintén kibővíteni. KB 30-nm kellene betonoznom pluszba. A probléma csak az, hogy ez a disznóól nincs rajta a telek rajzain. Ne tudom, hogy akkoriban ezt hogyan csinálták meg. Nem tudom, hogy milyen papírok szükségesek a betonozáshoz, vagy kell-e egyáltalán engedély hozzá. Igazából csak azért szeretném megcsinálni, hogy a kerti gépeknek, valamint a szerszámoknak legyen egy könnyen hozzáférhető helyük, és ha autót kell bütykölni, vagy esetleg valamit hegeszteni, barkácsolni, akkor legyen helyem.2021. júl. 8. 18:25
1/12 anonim válasza:
Már nem kell engedely, csak bejelentés. És fontosvhogy ne lépd túl a telek max.beépíthetőségét. 3z %-ban van meghatározva, az önkorm építesi osztalyán megmondják.
2/12 anonim válasza:
Betonozáshoz nem kell, ha nem épület alapjának készül, meg térkövezéshez se kell.
3/12 anonim válasza:
Önkormányzat mindenképpen, sajnos a régi melléképületek vagy néha a mostaniak sincsenek rajta a telek rajzokon. Ismerősöm kiskertekben vett egy házat, volt mellette egy garázs, azt lebontatták vele, mert meghaladta a beépítési területet.
4/12 A kérdező kommentje:
1100-m² a telek, és 109m² a ház+ a felújításra szoruló épület kb 20m². ebből lenne kb 30m²+ előtte 20m² beton aminek a fele jelenleg is megvan, de bomlik és repedt.
2021. júl. 8. 18:52
5/12 A kérdező kommentje:
3z %?
2021. júl. 8. 18:56
6/12 A kérdező kommentje:
Ja és még a későbbiekben szeretnék egy 2 garázsos beállót vagy fél garázst esetleg zárható 2-es garázst. ez már gondolom túl megy a beépíthetőségen. Ehhez lehet engedélyt kérni?
2021. júl. 8. 19:01
7/12 anonim válasza:
Mennyi az övezetben a beépítési %?
8/12 A kérdező kommentje:
Na ezt nem tudom megmondani
2021. júl. 8. 20:04
9/12 anonim válasza:
Kérdezd meg az építési osztályon. telefonon
Vagy esetleg a szomszédoktól...
10/12 A kérdező kommentje:
A falusias lakóterületek övezeteinek (Lf) részletes előírásai16.§(1)Az Lf-1 jelű építési övezet előírásai:a.)
Beépítési mód:oldalhatáron állób.)
Az építési telek legkisebb területe (m2):1000c.)
A beépítésnél alkalmazható legnagyobb beépítettség (%):30
2021. júl. 8. 20:09
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!