Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi lehet ez a furcsa zaj a...

Mi lehet ez a furcsa zaj a kéményben?

Figyelt kérdés

20 éve van egy kéményünk, amelyet nem használunk egyáltalán. Az elmúlt 4-5 napban nagyon furcsa zajra lettem figyelmes.

Olyasmi mint amikor a szú perceg, de a kémény ytongból van. A hang folyamatos, nem változik és egy helyen hallatszik így nem állat.

A hangot még leginkább a csőben folyó vízre tudnám hasonlítani. Gondoltunk arra, hogy talán a huzat lehet, de ez a percegő hang egyáltalán nem hasonlít arra.

Esetleg van valakinek valami ötlete vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. júl. 6. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Valami lehet, hogy beleköltözött. Kéményajtó van? Lámpa + tükör.
2021. júl. 6. 15:16
 2/4 anonim ***** válasza:
kopogo szellem :)
2021. júl. 6. 18:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom elképzelni: a szú kopogó, kaparászó hangokat hallat. Viszont azt is mondod, hogy folyamatos a hang és nem változik. Akkor most a hang, amit hallasz egy folyamatos sziszegés, vagy inkább percegés?

Amikor azt mondod, hogy folyamatos és nem változik, az mit jelent? Órák múlva is pontosan ugyanúgy szól? Este sem változik? Mennyire hangos?

Én egyébként mégis leginkább huzatra tippelnék: valahol egy kéménydugasz leesett és ahogy a levegő áramlik, az surrog. Ha magas a kémény és pl. pincébe is levisz, akkor a hideg-meleg különbség olyan erőt képes okozni, hogy a ledugaszolást ki tudja nyomni. Ha csak kibillentette, akkor mellette egy kisebb lukon akár fütyülni is tud.

2021. júl. 6. 20:57
 4/4 anonim válasza:
darázsfészek
2021. szept. 6. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!