Mi okozhatja ezt a dugaljban?
Látatlanban azt mondanám, hogy a nagy belső ellenállású multiméter tréfál meg a mérések közben. Ha csak a fázisvezetőhöz érinted, már akkor is mérhet 10-20V feszültséget úgy, hogy a másik mérővezeték nem ér semmihez.
Csak hogy megnyugodj, az én multiméterem fázis és "semmi" között 18V-ot mér. Ha hozzáérintem a egy mágneses tálcához az asztalomon
akkor 35V-ot mérni. Ahol 210V-ot mérsz, ott már közelebb van a földpotenciálhoz a keret. Értelemszerűen nem ráz, viszont jelezhet hibát.
A kérdés az, hogy az a szerelvénycsalád, hogy van kialakítva. Én arra tippelek, hogy alapvetően nem földelt, hiszen minimális feszültségeket mérsz (fázis-védővezető között ugye szintén 230V van). Ebben az esetben viszont ahol 210V-ot mérsz, ott lehet hogy a köröm megcsípte picit a védővezetőt vagy a nullát. Ki kéne venni a konnektort, és szemrevételezni, az a biztos.
Köszönöm ez hasznos tanács volt. Igen valószínű hogy a multi is belejátszik mert nekem is mutat fázis és semmi között is.
Schneider asfona szerelvényeket használok egyébként. Megnézem mégegyszer a vezetékeket elsőkörben nem láttam rajtuk semmit de lehet egy kis horzsolás is okozhatja ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!