Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A zsákos lábazati vakolatok...

A zsákos lábazati vakolatok és a kültéri lábazatokon is használható szárítóvakolatok színezhetők hozzákeverhető vasoxiddal?

Figyelt kérdés

A zsákokon olvashatók szerint nem lehet adalékokat keverni a zsákos anyag tartalmához.

Én beton kerítés lábazatát szeretném vakolni ilyen zsákos anyaggal.

Nem tudom, hogy egy alapból szürke színű zsákos anyag színét mennyire lehetne érdemben megváltoztatni barna vasoxid porral, de úgy látom, hogy ezekben a zsákos vakolatokban vannak fehér színűek is.

Az alábbi zsákos anyagokat nézegettem:

[link]

[link]

[link]

Használtatok már ilyen zsákos vakolatokat kerítés lábazaton?

Esetleg színeztétek is az anyagot valamilyen adalékkal?

Mi történhet az anyaggal, ha a zsákon lévő "tiltás" ellenére mégis keverek hozzá színező anyagot?

Ha valaki csinált már ilyet és esetleg képet is tudna linkelni a munkájáról, nagyon örülnék.

#vas-oxid #kültéri lábazat vakolatok #szárító vakolatok #zsákos vakolatok #vakolatok színezése #vakolat színező adalékok
2021. jún. 4. 09:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem
2021. jún. 4. 10:48
 2/6 A kérdező kommentje:

Szakemberként mondod? Kivitelező, szakkereskedő vagy?

Vagy laikusként próbálkoztál már vele?

2021. jún. 4. 11:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tudsz egyenletes szint kikavarni .Eyszerre kellene az összes anyagot bekavarni vagy legalább egy oldalra.Inkább vakolás és festés.
2021. jún. 5. 04:42
 4/6 anonim ***** válasza:
öcsémnek bejött-térkövet öntött vasoxiddal keverve. jol néz ki.
2021. jún. 7. 20:56
 5/6 anonim ***** válasza:
A térkönél csak annyit önt amennyi anyaga van .
2021. jún. 7. 21:11
 6/6 A kérdező kommentje:

#3: Nem lenne gond, ha nem lenne teljesen azonos a külön fázisokban kevert végtermékek színe. Bár szerintem az egyszerre vett zsákokban azonos a vakolat alapanyag, és ha mérlegen mérem ki a hozzá keverendő vasoxidot (mindig ugyanannyit), akkor akár egyforma is lehet minden egyes keverés színe.

#4: "öcsémnek bejött-térkövet öntött vasoxiddal keverve."

Gondolom nem vakolat anyagból, hanem betonból önti a testvéred a térkövet. Én zsákos vakolóanyagot szeretnék színezni, és ezzel kapcsolatos tapasztalatok, szakvélemények érdekelnének.

A testvéred a térkő öntéshez zsákos beton alapanyagot használ, vagy maga keveri a betont sóderből, vízből, cementből, ...?

Összességében a kérdésem még mindig az eredeti, hogy:

"A zsákos lábazati vakolatok és a kültéri lábazatokon is használható szárítóvakolatok színezhetők-e hozzákeverhető vasoxiddal?"

Természetesen nem az érdekel, hogy fizikailag bele lehet-e keverni a vasoxidot a zsákos VAKOLAT alapanyagba. Mert biztosan bekeverhető.

A kérdéssel inkább azt szerettem volna körbe járni, hogy milyen eredményt lehet a keveréktől várni.

- Mennyiben változtatná meg a vasoxid a zsákos vakolatanyag tulajdonságait?

- Az így elkészített és vakolat kiszáradást követően mennyiben lenne más (minőségű) az eredeti, színezés nélküli vakolat alapanyagból készített vakolathoz képest?

- Ugyanolyan tartós lenne? Sérülékenyebb lenne? Másként viselkedne a csapódó vagy a talajból felszívódó nedvességgel szemben?

Az 1. válaszoló ugyan egy karakán "Nem"-mel válaszolt a fő kérdésemre, de nem derült ki számomra, hogy milyen minőségben írt. Esetleg maga is próbálkozott már a dologgal vagy szakemberként (kivitelező, kereskedő, gyártó) válaszolt.

2021. jún. 8. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!