Milyen medencét válasszak?
Kültéri medencét szeretnék (6*3*1,5m), 1-1,5 M Ft-ig.
Ebből csak az előregyártott műanyagok jönnek ki tudom.
Szabad ilyet venni? Élettartamuk milyen?
Hasonló van nálam kb. 20 éve és semmi baja, mindössze kifakult.
Így az idén lesz átfestve, ahogy elmúlnak a mínuszok.
Egy jótanács: a széle minél magasabban legyen a talajtól, ha nem szeretnéd, hogy minden fűszálat, falevelet és egyéb szennyeződést belefújjon a szél.
Mint az előttem szóló írta..anyit hozzátennék, hogy inkább síkban legyen a környezetével, amit természetesen egy méter(vagy kettő)szélességben kulturáltan lejárólapozol. Meglátod megéri.
Arra ügyelj, hogy a víztisztító-keringető ne legyen útban(ne legyen látható), és a vízleeresztés lehetőleg gravitációs legyen.
A fűtését hogy oldod meg?
10m3 felett nem működik már a házibarkács csőkígyós módszer.
Ismerősnek 300 méter kpe cső alig melegített a 15-ös medencéjén. 26 foknál sosem volt melegebb tavaly.
Egy tető sem árt fölé, mert a fólia nem sokat ér.
Hőszivattyúval +fél millió.
3-4 millió alatt nem nagyon lehet kihozni olyan medencét, amit az 5-10 kánikulai napon túl is kényelmesen használsz.
Én sem építettem. 1.8-ért inkább 4 személyes jacuzzit vettem. Áprilistól októberig használom.
"inkább síkban legyen a környezetével"
Nem, ne legyen síkba, csak ha azt akarja, hogy minden sár, kosz, mocsok belehulljon a környezetéből. Strandokon sem hülyeségből emelik ám ki a medencék falát a talajból!
"10m3 felett nem működik már a házibarkács csőkígyós módszer."
Szerencsére az én "csőkígyóm" másképpen tudja.
A 15 m3-es medencémet májustól szept. végéig igen jól használom naponta többször is.
Abban igazad van, hogy 26 C fok körül van a hőmérséklete a víznek.
(Viszont 5 hónapon keresztül.)
Úszni viszont pont jó.
A legtöbb tó v. tenger fel sem melegszik ennyire még a legnagyobb melegben sem.
De különbözőek vagyunk.
Köszönöm a válaszokat!
Jegelem a témát, nem értem mi kerülhet egy épített medencében ennyibe?!
5-7 M Ft körül kapom az ajánlatokat... lehet tényleg ennyibe kerül de nekem akkor is hihetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!