Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy kémény még mindig kötelező...

Egy kémény még mindig kötelező a házakban?

Figyelt kérdés

2021. márc. 10. 16:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
nem
2021. márc. 10. 16:57
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Nem kötelező, már ezernyi más alternatívája lehet a szellőztetésnek és a fűtésnek is :)
2021. márc. 10. 17:05
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

nem, ez már idejétmúlt. Két kéményemtől akartam megszabadulni. Ehhez a kéményseprők kértek egy gázmű igazolást, és egy elmű igazolást. Ha nincs gáz, akkor villanyról tudok fűteni. Nos itt kezdődött a szopatás..ide küldtek, oda küldtek, de nem hagytam lerázni magam..két hónap után lebonthattam a kéményeket.

Még egy évig küldték a kéményserésre felhívó papírokat, mire sikeült megértetni a helyi lerakattal, hogy nincs kéményem..

Megjegyezték, hogy ritkaságnak számítok.

Bocsánat, hogy ezt a rettenetet leírtam, de így jobban érthető az a szócska, hogy nem.

2021. márc. 10. 17:10
 4/12 anonim ***** válasza:
57%

Az előzőt nem is értem.

Családi háznál a kéményseprőknek már semmi köze a kéményedhez.

A te dolgod, hogy egyáltalán beengeded-e őket.

2021. márc. 10. 17:25
 5/12 anonim ***** válasza:
83%
#4 Hozzám a katasztófavédelem minden évben jön, ők végzik a kéményelkenőrzést.Jóelőre kiértesítenek, és meg lehet beszélni új időpontot is ha nem jó,de ha jól emlékszem akkor 3 sikertelen próbálkozás után szankcionálhatnak, vagyis kikapocsoltathatják a gázt ha azzal fűtesz.
2021. márc. 10. 23:44
 6/12 anonim ***** válasza:
nekem most épül. Csak egy gázkazán kéményem lesz, és nem kellett alternatív fűtési lehetőség.
2021. márc. 11. 07:19
 7/12 anonim ***** válasza:
45%

#5-ös. Ezt hol hallottad? Én társasházi közös képviselő vagyok kb 10 éve. Egyszer voltak ott a kéményseprők, nem tudták megközelíteni a kéményt (ami egy műanyag cső), aztán munka nélkül távoztak. Egy fillért nem kértek és azóta nem is jöttek.

Amúgy tudtommal sosem volt olyan, hogy kötelező lenne a kémény egy ingatlanon.

2021. márc. 13. 16:49
 8/12 anonim ***** válasza:

#7 Remélem olvasható a katasztrófavédelem értesítője. Jöttek is pontosan. Ők mondták, hogy amennyiben nem engedem be őket, vagy nincs rendben a kémény akkor legvégső esetben értesítik a gázszolgáltatót.

[link]

Megnéztem ezt a 2015. évi CCXI. törvényt, ott mondjuk a 3. § paragrafus 2/b pontjában említik, hogy amennyiben nincs rendben a kémény akkor a értesítik a hatóságot, és a gázszolgáltatót is, ha meg már az utóbbiakkat is értesítik akkor azok jönnek és leszerelik a gázórát. Aki meg nem emgedi be őket, annál valami gond lehet, akkor meg azért zárnak ;)

2021. márc. 14. 09:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem 2 fűtés kéményem és egy szellőztető (amit kis átalakítással fűtésre is lehetne használni) kéményem van. De klímával és hőszivattyúval fűtök. Egyszer megmutattam a kéményseprőnek, hogy hőszivattyút használok, nem használom a kéményt, azóta felém sem néznek. Azt mondták, amíg semmi nincs rákötve a kéményre, addig úgy veszik, mintha nem is létezne. Nem akarnék megszabadulni a kéményektől, mert ki tudja milyen világ jön még, hátha valamikor még szükség lesz rá. Nem értem, hogy az egyik válaszoló miért bontatta le.
2021. márc. 16. 21:40
 10/12 anonim ***** válasza:
6-osnak: A jövőben már kelleni fog megújuló energiaforrás használata minimum 25%ban...
2021. márc. 17. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!