Egy kémény még mindig kötelező a házakban?
nem, ez már idejétmúlt. Két kéményemtől akartam megszabadulni. Ehhez a kéményseprők kértek egy gázmű igazolást, és egy elmű igazolást. Ha nincs gáz, akkor villanyról tudok fűteni. Nos itt kezdődött a szopatás..ide küldtek, oda küldtek, de nem hagytam lerázni magam..két hónap után lebonthattam a kéményeket.
Még egy évig küldték a kéményserésre felhívó papírokat, mire sikeült megértetni a helyi lerakattal, hogy nincs kéményem..
Megjegyezték, hogy ritkaságnak számítok.
Bocsánat, hogy ezt a rettenetet leírtam, de így jobban érthető az a szócska, hogy nem.
Az előzőt nem is értem.
Családi háznál a kéményseprőknek már semmi köze a kéményedhez.
A te dolgod, hogy egyáltalán beengeded-e őket.
#5-ös. Ezt hol hallottad? Én társasházi közös képviselő vagyok kb 10 éve. Egyszer voltak ott a kéményseprők, nem tudták megközelíteni a kéményt (ami egy műanyag cső), aztán munka nélkül távoztak. Egy fillért nem kértek és azóta nem is jöttek.
Amúgy tudtommal sosem volt olyan, hogy kötelező lenne a kémény egy ingatlanon.
#7 Remélem olvasható a katasztrófavédelem értesítője. Jöttek is pontosan. Ők mondták, hogy amennyiben nem engedem be őket, vagy nincs rendben a kémény akkor legvégső esetben értesítik a gázszolgáltatót.
Megnéztem ezt a 2015. évi CCXI. törvényt, ott mondjuk a 3. § paragrafus 2/b pontjában említik, hogy amennyiben nincs rendben a kémény akkor a értesítik a hatóságot, és a gázszolgáltatót is, ha meg már az utóbbiakkat is értesítik akkor azok jönnek és leszerelik a gázórát. Aki meg nem emgedi be őket, annál valami gond lehet, akkor meg azért zárnak ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!