Tályékozott,emberektől kérdezem.Ha van egy telek egy faluban.Valóban ingyenes a villany,víz,gáz bekötése?!
Nálam is ingyenes volt a villany bekötés, mégis valahogy 170000 forintomba került...
Ne legyél naiv.
A szolgáltató ingyen köt rá, ennyi. De a szabályos óraszekrény kialakítást vállalkozó csinálja pénzér.
Gondolom a többi is így van valahogy. Gázt is odarakják, az órát is felteszik, de a gázterv ellenörzések, papírok, hogy rákössenek, pénz.
Persze, hogy nem igaz, el ne hidd már... Egy-két apróság lett költségmentes, ezt hirdette a kormány ingyenes közmű be kötés neki.
Nekünk a villanybekötés órával együtt 140 ezer volt, a vízbekötés az, Annával együtt 200 ezer, a szennyvízcsatorna is 200 ezer, gáz szerencsére már volt bent...
Igazából nem hazudnak. A csatlakozásér a szolgáltató nem kér semmit.
De vannak feltételei, amit meg kell csináltatnod.
Villany:
óraszekrény lerakása, regisztrált szerelő által, anyag + munkadíj 150.000
max 15 m légvonalba ingyenes az oszlop-óra között, utána fizetős. Ez 1x32A-ra vonatkozik. Ami manapság kevés egy modern házba, így inkáb 3x20 vagy 3x25 szokott lenni. Nekem 30 méterre volt az oszlop 3x20A-val 450.000Ft
Víz:
nekem iker víz órám lett mert nincs az utcában víz gerinc, így a szomszéd utcából kapom. Óra felrakása 36000, földmunka 50000, 1" kpe cső +idomok 40000, szolgalmi jog bejegyzés 35000 = 161000 Ft
Csatorna:
25 méterre van a vezeték, így tervezéssel együtt 160000 Ft
Gáz:
A csonk ingyenes, de 52000 a szekrény, 38000 a gázterv, és kell egy szerelő aki leteszi a fűbe 30000.= 120.000 Ft
Mint fent látható az ingyenes közmű nekem 891.000 Ft-ba került, vajon mibe került volna ha fizetni is kéne érte?
Köszönöm szépen akik tételesen leírták,a költségeket.
9es Válaszolónak külön,köszönöm a tételes felsorolást.
5-ös Válaszoló,azt a kérdést nem én írtam ki.
Még csak a telkek közt is csak nézelődök,hogy hol lenne érdemes lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!