Kútfúrás után a béléscsövet azonnal bele kell tenni?
Amit tudok az az, hogy locsolásra használnánk a vizet , nem számítunk iható vízre , ahhoz rendszeresen be kellene vizsgáltatni a víz összetételét.
A talaj szinttől 15m en van a nyugvó vizszint , rezgő szivattyúval kb.3 órán nyomattam kifelé a vizet , elsőre sáros víz jött ki , kb. 2 óra múlva tisztúlt ki a víz, a szívás alkalmával 1,5m re lecsökkent a vízszint , majd 2 óra pihentetés után feljött ez a 1,5 m . Sajnos nem tudom, hogy milyen mélységben lehet a vízadó réteg , de valószínű, hogy 15m alatt van. A szomszédok kútja (ásott) 15m és 3 kútgyürűs víz van benne, de ez is talajvíz, azt mondták. A másik szomsźédnak 22m en (fúrt ) van az alja , de ő lejebb van , én kis dombon vagyok, és említése szerint , az ő kútjának fúrásánál áttörték azt a réteget és bőséges vize van egész évben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!