Új építésű házakban miért nincs alapból ablakredőny?
"A redőny képes teljesen elsötíteni a szobát, egy függöny soha nem fog úgy sötétíteni, mint egy redőny."
Tökéletesen igaz, de ez számomra a függöny mellett szól, nem szeretem a szurok sötétet.
"Ráadásul a redőny kint tartja a meleget, a napsugarak nem mennek át az ablakon, míg egy függönynél ha süt a nap, akkor forró az üveg és a függöny közötti rész."
Mivel így is sűrűn vagyunk körbevéve fákkal és nem igazán tűzi a nyári nap az ablakokat, ez számunkra irreleváns, sose volt még forró az üveg.
Pont erről írok, hogy S-Z-Á-M-O-M-R-A jobb. Nem értem, mi ebben a felháborító, hogy valaki mást preferál. Én se nyomkodom a pirosat azokra, akik jobban szeretik a redőnyt. Nekik nyilván az a praktikusabb. Miért ilyen nehéz ezt elfogadni......
Aha, tehát csak nem olvastad végig amiket írtam. Hiszen az én válaszomban ott van, hogy SZERINTEM, idézem: "milliószor jobb szerintem".
Tehát vagy nem olvastad végig, vagy nem tudsz szöveget értelmezni, vagy összekeversz valakivel. :)
A redőny nagyobb hőt tart kint, mint egy sötétítő. Emiatt a redőnyös házak kevésbé melegszenek fel.
A sötétítős ablak üvegen átjut a fény, így felmelegíti az üveg és a sötétítő közötti teret (pl: mint egy fólia sátor vagy üvegház). A meleg levegő meg felelé áramlik így a helység fokozatosan felmelegszik. Bár a közvetlen hősugárzást megfogja, viszont 3-5 év alatt tönkre mennek, kiszívja a nap.
A redőny viszont nem engedi át a hősugarakat az üvegen, csak azt a hőt, amit átad a felmelegedett redőny az üvegfelületnek. Viszont a modern alu redőnyök hőszigeteltek, így ez a hőátadás jelentéktelen mennyiségű. Karbantartani ezt is kell, így ennek is vannak költségei, de ritkábban romlik el mint ahogy a sötétítőt kiszívja a nap.
A zaj problémákra semmi szép nem jut eszembe, de nem hinném hogy az a 2 másodperc miatt a szomszéd leüvölti a fejedet. Amúgy meg a sötétítő elhúzása sem csendesebb. A másik dolog meg mindegyiket meg lehet oldani szinte hangtalanul, kb 5 mp alatt.
Kinek mi jön be az egyéni dolog, de hővédelem szempontjából a redőny a nyerő. Ez lehet szigetelt alu, vagy fa. De még egy egyszerű műanyag is jobb ( ha világos színű),mint egy nagyon jó sötétítő.
A sötétítő meg szebb, és otthonosabbá teheti a házat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!