Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ha újra kezdhetnétek, építenét...

Ha újra kezdhetnétek, építenétek vagy inkább vennétek házat?

Figyelt kérdés

Nagyon nagy dillemában vagyunk a párommal, ezért kèrlek érveljetek, hogy miért jobb az egyik mint a másik.

Jelen pillanatban, nincs annyi pénzünk, hogy kb 1 év alatt felépítsünk egy olyan házat amibe be is tudunk költözni, viszont albérletben sem akarunk maradni még sokat, mert szinte az albérlet ára megegyezne egy banki kölcsönnel amit minden hónapban kell fizetni, de legalább tudja az ember, hogy azért fizet, mert van/lesz egy háza.

A másik opció az lenne, hogy veszünk egy már felépített házat, min 10-15 évest. Ez az jelentené, hogy be ia tudunk költözni, és szépen lassan ahogy van pénzünk újítjuk az idő elteltével. Nekem ez lenne a legkézenfekvőbb.

A harmadik pedig az, hogy albérletben lakuk még vagy 5 évig és veszünk egy készen felépített házat amiben sem újítani sem javítani nem kell.

Ti hogy csináltátok?

2021. febr. 16. 15:41
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Igen. Szinte mindenkivel egyet értek, ezért nem tudunk dönteni. Sajnos amikor újítani kell, érvénybe lép az, hogy nehéz már sz*r munkáját kijavítani. Olyan házat amibe csak bekell költözni, 150.000 euro..hát annyira nem telik.

Építeni nem akarunk, mert akkor fizetjük a kölcsönt a banknak, és plusz albérlet. Ezért lenne jó olyan ház, ami nem régi, lehet benne lakni. Aztàn idővel, fel lehet újítani egy szobát, aztán fürdőszobát stb.

Nehéz döntés minden esetre.

2021. febr. 17. 10:00
 12/12 anonim ***** válasza:

Én amiatt, döntöttem az építkezés mellett, mert felék nagyon beteg árat kérnek egy 60 éves kocka házért. Ezért az árért egy olyan házat veszünk amit 60 év alatt csak kifestettek maximum. Viszont ennyiből már felépül egy új kívülről készre (látszatra minta teljesen kész, gépészet nélkül persze) is, úgy, hogy még telket is vettem a faluban...

Csak az új házon új a tető, újak a nyílászárók, le van szigetelve minden irányból és le is van színezve, új az ereszcsatorna.

Az én esetemben az utóbbi időben eladott házakból kiindulva, úgy értem el a használt kocka árát, hogy rejtett tokos alu redőnyöket rovarhálóval és esővíz szikkasztót is kértem pluszba. És az én épülő házam még nagyobb is egy picit mint a legtöbb kocka ház, azaz 95 m2.

A fent felsoroltakat persze le lehet hagyni egy felújításból, de belülre ugyan azok a dolgok kellenek. Szóval nálunk jóval olcsóbb építkezni, mint felújítani. Ez valószínűleg nem igaz minden településre, és kizárólag a jószerkezeti állapotban lévő régi házakra vonatkozik az állításom felénk is. pl: nincsenek hajszál repedésnél nagyobb repedések a falakon stb.

2021. febr. 17. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!