Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ha újra kezdhetnétek, építenét...

Ha újra kezdhetnétek, építenétek vagy inkább vennétek házat?

Figyelt kérdés

Nagyon nagy dillemában vagyunk a párommal, ezért kèrlek érveljetek, hogy miért jobb az egyik mint a másik.

Jelen pillanatban, nincs annyi pénzünk, hogy kb 1 év alatt felépítsünk egy olyan házat amibe be is tudunk költözni, viszont albérletben sem akarunk maradni még sokat, mert szinte az albérlet ára megegyezne egy banki kölcsönnel amit minden hónapban kell fizetni, de legalább tudja az ember, hogy azért fizet, mert van/lesz egy háza.

A másik opció az lenne, hogy veszünk egy már felépített házat, min 10-15 évest. Ez az jelentené, hogy be ia tudunk költözni, és szépen lassan ahogy van pénzünk újítjuk az idő elteltével. Nekem ez lenne a legkézenfekvőbb.

A harmadik pedig az, hogy albérletben lakuk még vagy 5 évig és veszünk egy készen felépített házat amiben sem újítani sem javítani nem kell.

Ti hogy csináltátok?

2021. febr. 16. 15:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
Mindenképp a vásárlás. Építkezni agyrém.
2021. febr. 16. 15:45
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen, ezt elfelejtettem írni. Van aki azt mondja, hogy építeni kell mert akkor tudod, hogy mi hogyan van és tudsz figyelni a dolgokra, mert ha nem azon kapod magad, hogy penészedik a fal, jön le stb. Viszont ebben az esetben valaki megbízható személy lb kikell álljon a munkahelyéről, hogy felügyelje a dolgokat.

A másik pedig, hogy nagyon sok embertől hallottam, hogy 10 évet öregedtek egy há, felépítése alatt.

2021. febr. 16. 15:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kizárólag az eladó -felújítandó- házak között válogatnék, a pénztárcámhoz mérten.

Azonnal beköltözhető, ráértek felújítani, házilagosan is megoldható.

Viszont új háznál semmit sem csinálhatsz házilag, egy csomó előírás van, ami marhául megdrágítja a megújuló energiától kezdve stb..stb...

Nem ragozom tovább...

2021. febr. 16. 17:21
 4/12 anonim ***** válasza:
55%
Új házat csak az épít aki kő gazdag, vagy akinek elmentek hazulról.
2021. febr. 16. 17:23
 5/12 anonim ***** válasza:
Újat vettünk szerkezetkészen, nekünk fejezték be. Most sem építkeznék, inkább a használt. Egy 10 éves ház nem igényel még olyan nagy felújítást.
2021. febr. 16. 17:58
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha lenne rá pénzem építtetnék.
2021. febr. 16. 18:53
 7/12 mindentudó99 ***** válasza:
Egyszer építkeztem ìgy utólag jó de nem kívánom senkinek aki nem gazdag. Ha nem számìt a pénz akkor az épìtkezés. Más esetben csak használt vásárlása. Ha 10-15 évesre telik az teljesen jó. Én is csak azért épìtkeztem mert örököltem egy nagyon jó közművesített telket ici pici parasztházzal. Azt ùjìtottam fel és toldtam hozzá 62m2 ùjat. De kevés pézel szörnyű volt. Sok ideg. Pont kétszer annyiba került mint gondtam. És még maradtak el dolgok amit azon felül később csináltam meg. Én nem ajánlom. Ùgy ment a pénz követni se tudtam. És ez 12 éve volt most minden drágább szakember nincs a szabályok meg mindìg szigorodnak.
2021. febr. 16. 19:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Jaj...

En tavaly elott epitkeztem

Esznel kellett lenni. De ennyi!

2021. febr. 16. 20:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Újat építeni akkora szívás és idegörlő, hogy inkább elélek egy használtan vásároltban, ami nem éppen olyan, mint ahogy elképzeltem, de legalább nyugi van. Nem beszélve arról, hogy egy új ház csak évek múlva lesz kész, akármennyi pénzed is van.
2021. febr. 16. 21:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindegyik szívás. Én építeni akartam, mert nem találtam olyat, ami egyáltalán tetszett volna. De a telek árak nagyon magasak voltak, meg nem is találtam jó helyen. Végül vettünk egy házat, ami jó állapotú volt ugyan, de most újítjuk fel, műszakilag és esztétikailag is. Hát itt sajnos utólag egy csomó mindent nem lehet, vagy csak nehezen, bénán megcsinálni. Ismerősünk is újított fel házat, ők tégláig visszabontottak mindent, ők is öregedtek 10 évet benne. Ha saját házat építesz, meg tudsz bízni egy generálkivitelezőt aki az utolsó szögig levezényli neked az építkezést, ott van minden nap, persze megkéri az árát. Ha meg teljesen újat veszel, nem tudod hogy lett megépítve, van-e benne anyag stb. szóval az meg lutri. Egy régebbi ház azért még rendesen meg van építve. Alaposan át kell gondolni, de mindenképpen óriási feladat. Nálunk ez a harmadik év, hogy megy a felújítás, és sokszor volt, hogy csak leültem és sírtam, annyira ki voltam merülve idegileg, és az ismerősök is erről számoltak be, tehát készüljetek rá lélekben, hogy pokoli időszak lesz.
2021. febr. 17. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!