Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A mai házakba miért nem...

A mai házakba miért nem építenek sparheltet?

Figyelt kérdés
2021. febr. 9. 14:28
1 2 3
 21/29 AttilaLIX ***** válasza:
19%

A 20- as társunk figyelmébe.;

Kb 38éve vezették be a falunkba a gázt. Ennek ára mára úgy alakul,hogy a 23- 24fok felfűtés esetén dupla a fához mérve. Tudom,a fiatalok,és nem keringésbetegeknek elég a 18- 20fok felfűtési hőfok. Mi is úgy gondoltuk,hogy milyen jó lessz idős korunkra,igy gerincbetegen,keringésbetegen kényelmes lehet. Nemjött össze. A gáz ingadozó hőértékéről most nem irok,nemkivánom az értelmiséget izgatni. Bocs,nem is értelmiség,én inkáb tanult embernek hivom őket. Az előző jelzőre harapnak. Szóval,ha a gáz kalóriája nem tolvajlás érzetű lenne,mindjárt keveseb kéne belőleeeeeeeeeee !? Vagyis ténylegesen kényelmeseb energia lehetne a fáétól,a barnaszéntől,és a szemét égetésből eredő szennyes levegőnk nélkül! Érdekes ugyeeeeeee?

2021. febr. 14. 11:13
 22/29 anonim ***** válasza:
69%

20-as vagyok

Nem tudom milyen gázkészüléketek van gyanítom konvektor és nem is egy szobás lakásban élsz, ahol mindenütt megy a konvektoros fűtés 24 fokra. Lehetőleg mindez egy szigeteletlen házban.

Tehát amit írsz, az cirkó vagy gázkazán esetén nem igaz.

Tényleg nem szeretnék veled vitatkozni, mert amit leírtam, az sokéves tapasztalat és nem csak az enyém, hanem másoké is.

Aki nekünk a fát szállította, már szinte könyörög évente, hogy vegyünk, mert a bérből-fizetésből-nyugdíjból élők mind lemorzsolódtak és visszatértek a gázra,... már akinek van.

Nagyon megdrágult a fa, ha azt venned kell és nem a saját erdődet termeled ki és nem magad szállítod, aprítod fel és pakolod el.Ez utóbbiakat is meg kell fizetni, ha valaki fizikailag nem alkalmas rá.

De te tudod, ha te úgy érzed, hogy a fával jársz jobban, hát csináld!

2021. febr. 14. 11:32
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
Mert olyan nincs, csak sparherd ! / takarékos tűzhely !
2021. febr. 14. 13:53
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
A cserépkályha gázzal az a tökéletes, és jól szigetelt ház ! Olyan jó a padkán nekitámasztott háttal ott üldögélni. Jobb mint a radiátor, vagy konvektor ! a sparherd sem volt rossz az akkori időben -a munkásosztálynak persze ez volt - de akkor a lábam a sütőjében melengettem, és spiritusz főzőn melegítettem reggel a teámat, mikor indultam munkába reggel 4 30-kor ! Azok voltak a szép idők ? Nem ! Ma már sokkal jobb !
2021. febr. 14. 14:00
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
Nekünk sincs gáz bekötve, fel se merült bennem, hogy sparhelt kellene... Nekünk nincs kéményünk, a kertben álló fákat pedig eszünk ágában sincs kivágni, nem azért vannak. :) Ráadásul évente meszelni sincs sok kedvünk. Az indukciós főzőlap + elektromos sütő kiválóan bevált nekünk.
2021. febr. 19. 15:32
 26/29 anonim ***** válasza:
0%
szerintem a kérdező, a spájz-ra gondolt.
2021. márc. 7. 19:09
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

26-os, ha nem "humornak" szántad:

Olvassad el már figyelmesen, légy szi, a második oldalon a kérdező hozzászólását. (A gáz bevezetésének uis nincs köze a spájzhoz.)

2021. márc. 8. 15:25
 28/29 anonim ***** válasza:
88%
Úgy tűnik ismét keresett lett a sparhelt.
2022. szept. 30. 10:57
 29/29 anonim ***** válasza:
57%

Milyen érdekes, hogy azok köpködtek, kiemelném, hogy tavaly, xd, a sparheltre, akik sosem használták. ("Picike ajtón teszed be a fát" -xd, már aki, már amikor, mert medzsikkk, be lehet azt a fát tenni máshogyan is.)

Én nem engedtem anno kihajítani a sparheltet a megvásárolt házból. Én panelban, Budán nőttem fel, utána is sokaig éltem panelban. Annyi dolgom volt fűtéssel főzéssel, hogy fizessem a rezsit. Dot. Modern, mindennel felszerelt konyhám van, amelyben a sparhelt is elfér! Van villanysütőm is. Nem a szegénység, hanem a belátás (nem az ablakon belátás) miatt őriztem meg. Saját fával, és vásárolt tüzelővel is használom. Telente bizony sokat megtakarít a fűtéssel is, két helyiséget ez fűt be. Nem beszélve arról a kitűnő főzés élményről, amit semmilyen gáz vagy villany sütő nem tud űberelni, de még az indukciós főzőlap sem. Ázsiai konyhat ezzel viszem. Lehengerelem a konyhát 2, sparhelt felőli részét 1 évente, nem megy el rá egy vödörrel, mert rendesen le lett alapozva a fal. Szóval csak leírtam, hogy aki erre téved, lassa, a pozitív TAPASZTALATomat, és ki is veszem a listából mert nem akarok teljesen megalapozatlan köpködéseket olvasni, fenti is elég volt. Es tudok számolni, penzügyi vegzettséggel. A sparhelt (más néven TAKARÉKtűzhely) Nemhogy megéri, nekem, hanem jobban megéri, mint barmi más, es igen, a gáz igenis sz.r, es évente sz.rabb minőségű, de legalább egyre drágább, már ha van. XD

Es nem, bem környezetszennyező, nem abroncsokat, meg szemetet égetünk benne, hanem természetes fát.

Ha a fával tüzeles környezetszennyező lenne, nem ugatna senki a soarheltra h környezetszennyező, mert nemhogy ő, de az őse sem született volna már meg. Period

2022. dec. 27. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!