Fűtés szezonon kívül (tavasszal, nyáron, ősszel amikor nem fűtünk) tényleg nyitottan kell hagyni a kandallók, kályhák, sparheltek ajtaját?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam, kell, hogy szellőzzenek a fűtőeszközök, amikor használaton kívül vannak. Ez igaz? Tényleg nedvesedhetnek, penészedhetnek máskülönben?
Tavaly volt olyan, hogy pár hónapig zárva volt, és csak utána nyitottam ki nyáron.
Vagy felesleges a kinyitás? Netán káros?
2020. ápr. 2. 21:40
1/10 anonim válasza:
Egy kis huzatot nem árt biztositani.
2/10 A kérdező kommentje:
Értem. Állandó jelleggel javasolt nyitva hagyni? Vagy csak napi 1-2 órára? Vagy miként?
2020. ápr. 2. 21:58
3/10 anonim válasza:
Soha az életben nem hagytam még nyitva az ajtaját, és nem is hallottam ilyesmit.
4/10 anonim válasza:
Már hogy penészedne, amikor a nedvesség elpárolog hő hatására?
5/10 anonim válasza:
Jó esetben akkor is szellőzik, hacsak nincs légmentesen lezárva a kéményetek. De még én se hallottam ilyenről, hogy szükség lenne rá. Viszont a füstjáratokat a kályhákban, csövekben, kéményekben alaposan ki kell tisztítatni.
6/10 anonim válasza:
Nincs abban mi penészedjen és párásodjon. A levegő így is jár benne. Sohasem hallottam ilyesmiről. Fűtési időszak végén kitisztítja az ember amit lehet(koromtól, kátránytól), oszt kész. Őszog elvan felejtve.
7/10 anonim válasza:
Amikor kint melegebb van mint bent elvileg megszűnik a kémény természetes huzata. Szóval akár nyitva is maradhat.
8/10 anonim válasza:
8 eve hasznalok cserepkalyhat, minden nyaron csukva van. Soha nem peneszedett, nem is ertem, mi tudna ott peneszedni. A hamu? A samott tegla? :DDDD
9/10 anonim válasza:
De még ha esetleg maradna is benne bármi, ami penészedik, az miért baj? A kályhának nem lesz tőle baja, a lakásba bejutni nem tud a penészspóra (tekintve hogy normális esetben a kémény felé cúgol), amikor meg legközelebb majd begyújtasz, akkor meg úgyis kiég belőle minden.
Ebből ne csinálj problémát, nyugodtan hagyhatod zárva az ajtaját egész novemberig, vay ameddig csak akarod.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jöhet még meglátás.
2020. ápr. 4. 21:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!