Hogyan kell a sparheltet begyújtani?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Most kaptuk, reggel óta szenvedek vele....
Az a fajta, ahol van alul egy fiók, ez a hamuzó, felette a tűztér, mellette a sütő.
Papír, gyújtós meg van. Kályhába simán begyújtok, de.itt valamiért nem indul el rendesen. Nem lesz parázs alatta.
Van ennek valami trükkje? Száraz a fa, ezzel nincs gond.
Már sík ideg vagyok.
Köszönöm, ha segítesz!
2016. dec. 9. 18:21
2/7 A kérdező kommentje:
Persze, 1 hónapja takarítva. A kandalló tökéletesen működik, de ez nem akar.
2016. dec. 9. 19:24
3/7 anonim válasza:
2-3 újságlapot összegyűrsz, rárakod a rácsra. Tetejére vékony, száraz gyújtós, erre sátorszerűen ráraksz vastagabb (1-2 cm) száraz gyújtóst. Meggyújtod az újságpapírt. Ahogy komolyabba fellobban, elvileg be kéne indulnia a huzatnak. Amikor a vastagabb gyújtós már rendesen ég, tehetsz rá szaraz fát...
4/7 anonim válasza:
Szokott rajta lenni valahol, vagy az oldalán, vagy az ajtaján egy kis fül, amit begyújtáskor ki kell nyitni.
Attól kap huzatot.
Lehet, hogy neked el van zárva.
5/7 A kérdező kommentje:
Igen, megtaláltam. Mióta elfordítottam a kart ég! Köszönöm!
2016. dec. 9. 21:10
6/7 anonim válasza:
Szívesen! Örülök! :)
Amikor alaposan át van melegedve a sparhelt és már nem szándékozol rátenni, akkor el kell zárni és akkor kevésbé hűl ki, mert nem szellőzteti a kémény.
Csak legközelebbi begyújtásnál ne felejtsd el kinyitni!:)
7/7 A kérdező kommentje:
Értem. Nem láttam még ilyet, mármint sparheltet. De már forró, a teát azon főztem. Tényleg köszi!
2016. dec. 9. 22:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!