Bárki építhet házat saját kezűleg, vagy csak akinek papírja van arrol, hogy kőműves?
Terveztetni kell és bejelentés köteles, de ezek a szabályok téged védenek a kóklerektől. Olyan embereknek is rendes háza legyen, akiknek semmi köze az építőiparhoz, ne egy fűthetlen, repedő falú tákolmányba kényszerüljenek, mert a "mester" szerint "így szoktuk".
Viszont 200e/m2 rettentő kevés. Ezt még feketén se nagyon lehet összehozni. A fekete ház meg olyan, hogy sose látod viszont a beletett pénzedet, ami egy ingatlannál szerintem óriási pazarlás.
Egy legálisan épített és rendben tartott házat bármikor jó áron el lehet adni, de legalább is tartja az értékét, nem lesz pénzügyi zsákutca.
Képesített tervező által kiadott terv kell az építési engedélyhez.
Ha te tervezed akkor is át kell néznie és jóvá kell hagynia valakinek akinek van erre jogosultsága.
A megépítést mindegy ki csinálja, de a lakhatási engedély kiadásához is felülvizsgálat kell.
A közművek bekötését is arra minősített szakember jóváhagyása után csinálják majd meg.
Szóval a kivitelező lehetsz te vagy a haverod, de kell majd pár aláírt papír.
köszönöm a válaszokat.
tehát az ismerősöm felujtihatja is és hozzá is építhet a házhoz ha megveszem?
Felújíthatja, igen. Én is magamnak csináltam szinte mindent, vízcsövek csere, burkolás, festés.
A hozzáépíthet az attól függ, hogy mit. Disznóólat igen, szerszám tárolót igen, de közművesített kiterjesztését az ingatlannak (tehát a lakás területe változna), ahhoz engedély kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!