Úgyérzem át akar verni a kőműves. Mennyi pénzért bontanak egy ajtónyi széleségben 90cm vastag falat?
A fal kő és téglából van felhúzva.
Az első kőműves 300E Ft-t mondott rá. Egyből elzavartam. Aki ma jött ki, az 250E ft-t mondott rá de 230E ig lement.
Fiatal vagyok 23 éves.
Rengeteg munkás át akart verni, így ismerősöktől szereztem normális munkásokat.
Kőműves ismerős nincs, de ezt én lehetetlennek tartom hogy ennyibe kerüljön. Azt mondta a munkás hogy ha ügyes akkor egy nap alatt végez egyedül. Ki keres 1 nap alatt 220E ft-t? Szerszám kopás max 20E lehet.
Mennyi lehet ezért a munkáért a reális munkadíjj?
Veszel egy jó bontókalapácsot 40-50E-ért, nekiállsz és megcsinálod. És még lesz egy bontókalapácsod is.
Mondjuk ha tartó falban kell bontani azt azért bízzuk mesterembere .
Szerintem is sokk az ár Zemplénbe ez 60000-ft lenne csak a bontás .
Először egy akkora helyet kell kivágnod, amibe be tudsz tenni egy áthidalót, ami biztonsággal fekszik a falon. Mondjuk ha 100 cm-es ajtót akarsz, akkor 1,40 hosszú (és olyan szélességben, mint a fal vastagsága) áthidaló kell, hogy 20-20cm-t túlérjen az ajtón, ezek alatt nem bontod meg a falat, az 100 cm-es rést meg kivágod az előttem idézett bontókalapáccsal.
Nem tudom mi kerül ezen 250-300 ezerbe, de nekem valaki 60ezerért akart megcsinálni valamit, amit aztán egy félkarú(!) ember 2500-ért megcsinált egy óra alatt. Igaz, ez 15 éves történet, ma már az a 2500 sem 2500 lenne, na de akkor is!
Nyilván elkerülte a figyelmedet több dolog:
- az ÁTHIDALÓVAL kezdtem a hozzászólást.
- CSAK A BONTÁSRÓL kért véleményt a Kérdező, mert neki CSAK ERRE adtak ennyi ajánlatot.
Egyébként minden stimmel!:)
(4-es voltam)
"Úgy érzem át akar verni a kőműves"
Jól érzed!
Mostanában -mintha- eltűntek volna a tisztességes iparosok, és a rablók vették át a helyüket.
A #4-es tökéletesen leírta a menetét, ezt te is meg tudod csinálni.
Akár kölcsönzőből is kivehetsz egy komoly gépet, akkor nincsen kopás és nem kell megvenned sem.
Ráadásul egy egész hétvégére még olcsónak is mondható.
Pl egy Makita bontókalapács csak 10.500 Ft egy hétvégére.
Én meg azon gondolkozom, hogy milyen tégla/kő fal az, amelyik 90 cm-es?
Még a közismerten vastag vályogok is 60-80 cm-esek.
Biztos vagy ebben az anyag, illetve falvastagságban Kérdező?
A főfalak ugyanis 48-50 cm-esek, a válaszfalak meg téglavastagságúak.
De a Kérdésedre:
Baromi drága, ne hagyd magad!
Tényleg jobb, ha haverokkal nekiestek, de csináljátok úgy, ahogy a 4-es írta!
Önmagában pár óra bontásért tényleg sok 250, de ha komplett munkáról van szó:
- nyílás bontása
- áthidaló szakszerű behelyezése
- töredezett falszél javítása
- vakolás, glettelés
- sitt elszállítása
Ez simán benne van 250-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!