Légkábel magasságra milyen kötelező előírás van?
Optikai kábelt kell bevezetnem segédoszlopon keresztül a telekre. Az érdekel, hogy milyen kötelező érvényű szabály van erre, mekkora oszlopot kell állítani.
A kábel közút felett nem megy át, csak kocsibehajtó felett.
Amit találtam, az vagy út feletti részre vonatkozó előírás, vagy feszültség alatti kábelre.
Önkormányzati hivataloknál nem tudtak segíteni.
Mivel alapból a szabványok nem kötelezőek, nem találtam mi a kötelező magasság.
A 400V nem húz át, ahogy gondolod, és nincs plussz távolság, hanem meghatároztak egy magasságot ami alatt biztonsággal közlekedhet az adott forgalom.
És az optikai kábelt sem rakják lejebb az említett okokmiatt
Eddig semmit sem tudtál, most meg kötözködsz, osztod az észt.
Csinálj amit akarsz, meg lett mondva! De úgy néz ki azt sem tudod.
„Viszont forgalom lesz alatta, vagy semmi?”
Ez egyértelműen le volt írva!
„Mindegy, hogy 0.4kV vagy optika, vagy koax vagy telefonkábel”
Nem mindegy – más előírás vonatkozik rá!
„A kukás meg a mixer ne akadjon bele.”
Milyen kukás? Nem megy el alatta út! Mit nem lehet ezen érteni?
Szilárd burkolatú úton csak 4,5 méternél, illetőleg a magasságkorlátozó táblán feltüntetett magasságnál, ezen kívüli területen csak 4 méternél alacsonyabb építésű jármű közlekedhet
„Szerintem kérd földkábelen”
Szerintem meg a kérdésre válaszolj, ha nem tudsz, akkor inkább állj tovább!
„400V nem húz át, ahogy gondolod”
Honnan tudod más mire gondol – gondolatolvasó vagy?
„Eddig semmit sem tudtál,”
És közben nem nézhetett utána máshol?
„10 KV / 20 KV feszültségtől vannak az általad emlitett védő távolságok, ha joltudom.”
Nem jól tudod. 2/2013. (I. 22.) NGM rendelet
„Nehéz megérteni, hogy 5,5m az 5,5m? Ez van közterületen”
Ne hazudj! Belterületen, utak felett van 5,5 méter.
Külterületen, kertben, szőlőben, valamint belterületen járművek be- és kihajtási helyein 5 méter!
Bel- és külterületen, ahol csak gyalogjárók közlekednek 4 méter.
MSZ 17200-5:2000 Nyomvonalas távközlő létesítmény megközelítési és keresztezési előírásai. 5. rész: Távközlő létesítmények
MSZ 7487/3/80 Közmű- és egyéb vezetékek elrendezése közterületen.
2/2013. (I. 22.) NGM rendelet a villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről
#13-as
Nagyon szépen megmondtad a semmit:)
Hiába a szabvány, kérdezőnk úgysem fogja azt megvenni.
Az a mérvadó, milyen magasról adják neki azt a kábelt a közterületről. Az meg 5,5m alatt nem lesz (még külterületen sem igen). Lehet okoskodni meg kötözködni, de az oszlophálózat már csak ilyen.
Érteni is kell nem csak fikázni.
Az meg végképp érthetetlen, hogy egy laikus user milyen indítatásból kezd bele maga opszlopot állítani egy optikáért?
Talán rá kéne bízni arra aki érti is, hogy mit csinál.
"Az a mérvadó, milyen magasról adják neki azt a kábelt a közterületről"
A belső oszlopnál az miért mérvadó? A saját oszlopa nyugodtan lehet alacsonyabb. A kábel a kocsibehajtónál elég ha 5 méteren van - senki nem köthet bele.
"Nagyon szépen megmondtad a semmit"
Amit írtam azok a tények, amit te felfogsz az a semmi.
"Az meg végképp érthetetlen"
Nem kell neked mindent érteni. Elég lett volna ha terelés helyett a kérdésre válaszolsz, de nem ezt tetted. Több különböző értéket adott meg több válaszoló az adat eredetének megjelölése nélkül.
"Hiába a szabvány, kérdezőnk úgysem fogja azt megvenni."
Ne te döntsd el, hogy ki mihez fér hozzá. Az én munkahelyemen is hozzáférek on-line a szabványokhoz ha akarok.
"Talán rá kéne bízni arra aki érti is, hogy mit csinál"
Pl szakmai kérdések megválaszolását.
A 15-ös te aztán igen nagy bunkó vagy! Gyanús, hogy a kérdezővel is kapcsolatban állsz.
Igazából semmit nem mondtál, csak mindenkibe belekötöttél, és lehazugoztál. Közben Te sem a kérdésre adtál választ, ráadásul az általad írt szabványban is 5,5m van. El kéne olvasnod. Nem is említve, hogy értelmi képességeid addig nem terjedtek, hogy fel is fogd a válaszokat, hiszen benne volt az is amiket itt összehordtál.
Azt az önteltséget meg honnan szeded hogy itt csak te adhatsz választ?
Gondolkodjál el magadon aztán húzzál oda ahonnan jöttél!
Kedves kérdező!
Végül is milyen magasságot vettél le ebből?
"húzzál oda ahonnan jöttél!"
Te is!
"tehetnek egy szivességet..."
Te meg erre lehetsz büszke:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!