Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ennyire el vannak szállva a...

Ennyire el vannak szállva a kivitelezők?

Figyelt kérdés

5 kivitelezőből egy sem hajlandó még árajánlatra sem. Végtelefonáltam, ott mindegyik leadta a szépet meg a jót. Majd átküldtem nekik az alaprajzot, azóta válaszra sem méltatnak. Egyszerű ház, semmi macera, semmi cécó. Többnek volt még kapacitása is jövőre.

Felmerül bennem, hogy aki egy emailt sem képes megírni, hogy egy saccolást adjon a felépítményre, akkor mit várhatok majd tőlük az építkezésen?

2020. okt. 27. 12:31
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

"Mint kivitelező messze elkerülöm a problémás megrendelőket mint a kérdező."

Mi volt a problémás szerinted??? Szerintem te vagy a problémás, mert nem bírod az ügyfelekkel való bánást, csak a feneketlen zsebedet akarod tömni a semmitelen munkáért. Remélem, jön még kutyára kamion, és megtudjátok, mennyi a ti munkátoknak a VALÓDI értéke. Megmondom: közelít a nullához, főleg a minőségetek.

2020. okt. 27. 21:55
 12/22 A kérdező kommentje:
Ismét kiemelném: egy egyszerű alaprajzot küldtem egy számot vagy ártartományt kérve rá. Ha valaki még azt sem hajlandó egy emailben megírni, hogy mennyit fogok perkálni neki a végtelen pénzéhségére, akkor később majd jelentkezni fog, ha el kell végezni a munkát? Aki egy emailre nem méltat, azt én miért méltassam többhónapos munkaadásra és sok tízmillió forint bevételre?
2020. okt. 27. 21:59
 13/22 anonim ***** válasza:
62%

3: És mért nem feleli akkor ezt?

A legnagyobb aljasság szó nélkül hagyni egy megbízást.

2020. okt. 27. 23:35
 14/22 anonim ***** válasza:
63%

Én azt tudom neked tanácsolni, jelen helyzetben érdemes kifizetni az ÁFÁ-t.

Tehát aki írásban ad árajánlatot tételesen, és megmondja, mikor ér rá, azokból érdemes választani. Van fogyasztói jogviszony, van garancia, van hivatalos végzettség.

A többinél minden lutri, pláne még el is tünedeznek.

Még esetleg a személyijét se nézed meg, ha lelép, kárt okoz, fel se tudod jelenteni.

2020. okt. 27. 23:39
 15/22 anonim ***** válasza:
44%
Kivitelező szeretne profitot termelni, ehhez pedig szüksége van normális megrendelőkre. Az ismeretlen fröcsögőket elkerülik.
2020. okt. 28. 06:22
 16/22 anonim ***** válasza:
67%

15: a normális megrendelőnek pedig normális kivitelezőre lenne szüksége, de azt meg nagyítóval kell keresni, mert ugye mindegyiknek csak a profit pörög a szeme előtt, de arra nem gondol, hogy hosszú távon is szükség lenne megrendelőre. Ráadásul minden üzleti kapcsolat kétirányú, mi az, hogy a megrendelő kifizet vmit, és utána könyörögnie kell, hogy a kifizetett szolgáltatást elvégezzék??? Nincs még egy olyan szektor, ahol ez a mindennapok része es nincs egy felsobb hatosag aki az orrara koppint ezeknek a vallalkozoknak.

Emlékezni fognak erre a megrendelők is, amikor majd kilincselni fogtok egy kis munkáért, szóval végül kiegyenlítődik majd az egyenlet. Nagy esés lesz a lovacskáról.

2020. okt. 28. 07:18
 17/22 A kérdező kommentje:
Reméljük, minél előbb leesnek erről a túl magas lóról. A példát említve, nincs még egy olyan szektor sem az egész világon, ahol én telefonosan is, majd írásban is árajánlatot kérek komoly ügyfélként, és 5 cégből egy sem jelez vissza 1 héten belül! És ezek, akik 10 percet nem szánnak egy árajánlatra (előzetes becslést kértem csak, nem tételest), ezek fognak majd tisztességesen, becsületesen hónapokig dolgozni a házamon sok tízmillió forintért? Ki van zárva.
2020. okt. 28. 09:59
 18/22 anonim ***** válasza:
52%

"És ezek, akik 10 percet nem szánnak egy árajánlatra (előzetes becslést kértem csak, nem tételest)"

Becsülni egy cég sem fog. Kiszállni meg nem sokszor éri meg felmérni, mert egy egész nap elmegy a kiszállással, felméréssel, számolással, árajánlatkészítéssel. Mindezt persze ingyen. Az a cég aki állandóan felmér egy szakival vagy egy mérnökkel az hamar csődbe megy, elég magas órabérük van, inkább az állandó megbízható megrendelőkkel dolgoznak.

2020. okt. 28. 13:16
 19/22 anonim ***** válasza:
64%
Amíg vannak állandó megbízható megrendelők. Aztán ha nem lesznek, vagy nem tudnak fizetni, rafányalodtok, hogy kimenjetek olyanhoz is, aki lehet egy új állandó megrendelőtök lenne.
2020. okt. 28. 13:33
 20/22 anonim ***** válasza:
49%

Egy családi ház részletes ajánlata nagyon nem tíz perc.

Ilyen ajánlattal meg senki nem égeti magát.

Ház 1 db

50.000.000 Ft

+/- 20%

Arról nem beszélve hogy a kivitelezőnek már előre kell gondolkodnia, mi van, ha esetleg megrendeled. Kalkulálnia kell valami emberi időpontot a kivitelezésre. Azt nem mondhatja, hogy "ejj báttya, a következő 2 évben majd megyünk egyszercsak".

Ez meg aztán rengeteg dologtól függ, nem tudhatod őt hány helyre várják még.

2020. okt. 28. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!