Melyik az erősebb beton? a C20/25-ös 30kg-os zsákos, vagy a házi?
Házilag el lehet készíteni erősebb betont, mint amit a tüzépeken adnak: 30kg-os kiszerelésben, C20/25-ösként?
Köszi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Elő lehet készíteni, ha a rendelkezésedre álló sódert 6-8 féle szemcseméretre szétosztályzod, majd a kívánt beton tulajdonságainak megfelelő receptúrában az egyes frakciókat, vizet és cementet az előírt mértékben összekevered. Ellenkező esetben csak romlani fog a beton szilárdsági tulajdonsága.
Viszont az átlagban kapható cementekből általánosságban maximum C25-C30-as beton készíthető, illetve normál építkezéseknél ennél nem is kell több, ahol meg igen ott gépi keverés lesz spéci cementtel és adalékolással.
Visszatérve az eredeti kérdésre, ha ennyire számít a beton szilárdsága, akkor nagy tételnél gépi keveréssel mixeres beton, vagy megfelelően elkészített zsákos beton lehet biztosabb választás kis tétel esetében. Azért biztosabb (ha lehet hinni a gyártó által közölteknek), mert amit te keversz nem lesz bevizsgálva így akár lehet jobb is, de rosszabb is.
Amúgy a házi készítésű betonok is simán tudják a C16-20 szintet, mindenféle "hókuszpók" nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!