Hány cm vastagnak kell lennie minimum egy házilagosan készített betonlapnak (vasalással vagy anélkül), hogy biztosan ne törjön el és tartós legyen?
Kézi erővel (1-2 fővel) mozgatható betonlapokat szeretnék készíteni kerítés lábazatának burkolására, eltakarására.
A lapok egyik mérete 60 cm lenne, a másik mérete a kézi erővel történő mozgathatóság függvényében 60-120 cm között lenne.
Cél, hogy a lehető legvékonyabb méretűek legyenek a lapok.
Terveim szerint a betonelemeket egy házilagosan készített vibrációs asztalon önteném zsaluzó keretbe.
Készítettetek már hasonló betonszerkezetet, hasonló házilagos körülmények között?
Mik a tapasztalatok, mire kell figyelni?
Kell valamilyen adalékot keverni a betonhoz?
Nagypapám rendszeresen öntött beton kerítés elemeket.
A lábazati elem 50*100*4/6cm-es volt. Ezt még kiskocsival könnyű volt mozgatni és két ember kézzel a helyére tudta emelni.
Egyszerű 6mm vasalást tett bele és házilag keverte a betont.
Nem volt vibrátora, kézzel tömörítette.
Köszönöm a választ.
A kereskedelemben kapható járólapok vastagsága miatt sejtettem, hogy egy 4-6 cm vastag szerkezet még legyártható, de nekem vékonyabb kellene.
Ha 6 mm-es vasalással számolok és a pálcák egymást is keresztezik (rács), akkor azok már eleve 12 mm-ert elvesznek a vastagságból. Kérdés, hogy mennyi betonnak kell lennie a vasalás körül, ahhoz, hogy ne repedjen meg a kész betonszerkezet.
Terhelés nem lesz rajtuk, így elvileg csak az időjárás viszontagságait kell a betonlapoknak megfelelően elviselniük.
Jó lenne, ha egy max. 2 cm vastag betonlap legyártható lenne, vékonyabb vasalással vagy vasalás helyett valamilyen dróthálós béleléssel.
További válaszok híján marad a próbálkozás. :)
A 2cm hagyományos anyaggal/technológiàval nem megoldható.
Nem lesz meg a beton takarás, nem lesz fagyálló. És a teherbíras (beépítésig) is kérdéses.
Én is szeretek kísérletezni.
Ha csökkented a méretet, jó lehet. Nem 50*100 hanem pl. 50*30
Én nem vasalnám, uvegszovet hálót tennék bele (1*1 cm) meg PP szálat. És 0-4 soderbol csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!