Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hány cm vastagnak kell lennie...

Hány cm vastagnak kell lennie minimum egy házilagosan készített betonlapnak (vasalással vagy anélkül), hogy biztosan ne törjön el és tartós legyen?

Figyelt kérdés

Kézi erővel (1-2 fővel) mozgatható betonlapokat szeretnék készíteni kerítés lábazatának burkolására, eltakarására.

A lapok egyik mérete 60 cm lenne, a másik mérete a kézi erővel történő mozgathatóság függvényében 60-120 cm között lenne.

Cél, hogy a lehető legvékonyabb méretűek legyenek a lapok.

Terveim szerint a betonelemeket egy házilagosan készített vibrációs asztalon önteném zsaluzó keretbe.

Készítettetek már hasonló betonszerkezetet, hasonló házilagos körülmények között?

Mik a tapasztalatok, mire kell figyelni?

Kell valamilyen adalékot keverni a betonhoz?

#beton burkolólap készítése házilag #beton burkolólap vastagsága #beton burkolatok #szerelt betonburkolat #beton burkolólap készítése vasalással vagy anélkül #betonkészítéshez szükséges adalékanyagok
2020. júl. 21. 07:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nagypapám rendszeresen öntött beton kerítés elemeket.

A lábazati elem 50*100*4/6cm-es volt. Ezt még kiskocsival könnyű volt mozgatni és két ember kézzel a helyére tudta emelni.

Egyszerű 6mm vasalást tett bele és házilag keverte a betont.

Nem volt vibrátora, kézzel tömörítette.

2020. júl. 21. 08:32
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

A kereskedelemben kapható járólapok vastagsága miatt sejtettem, hogy egy 4-6 cm vastag szerkezet még legyártható, de nekem vékonyabb kellene.

Ha 6 mm-es vasalással számolok és a pálcák egymást is keresztezik (rács), akkor azok már eleve 12 mm-ert elvesznek a vastagságból. Kérdés, hogy mennyi betonnak kell lennie a vasalás körül, ahhoz, hogy ne repedjen meg a kész betonszerkezet.

Terhelés nem lesz rajtuk, így elvileg csak az időjárás viszontagságait kell a betonlapoknak megfelelően elviselniük.

Jó lenne, ha egy max. 2 cm vastag betonlap legyártható lenne, vékonyabb vasalással vagy vasalás helyett valamilyen dróthálós béleléssel.

További válaszok híján marad a próbálkozás. :)

2020. júl. 22. 08:09
 3/3 anonim ***** válasza:

A 2cm hagyományos anyaggal/technológiàval nem megoldható.

Nem lesz meg a beton takarás, nem lesz fagyálló. És a teherbíras (beépítésig) is kérdéses.

Én is szeretek kísérletezni.

Ha csökkented a méretet, jó lehet. Nem 50*100 hanem pl. 50*30

Én nem vasalnám, uvegszovet hálót tennék bele (1*1 cm) meg PP szálat. És 0-4 soderbol csinálnám.

2020. júl. 22. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!