Festett medence milyen rétegekből áll? Mit rakjak a medencefesték alá?
A kertünkben van egy félkész medence. (Van egy szigetelt zsaluköves bölcső)
Egy korábbi kérdésben már mondták nekem, hogy a medence legyen festett a költséghatékonyság miatt. Már csak az a kérdésem milyen rétegeket rakjak ez alá?
Gondoltam kell valami felületkiegyenlítés, mivel egyes zsalukövek között pár centis "szünet" van. Erre mi lenne a megfelelő anyag? Láttam vannak speciálisan medencékhez készített felületkiegyenlítő anyagok, de erre nekem feltétlen szükségem van, vagy van egyszerűbb, olcsóbb megoldás is?
Ha meg volt a felület kiegyenlítés kell valami vízzáró betonréteg? (ebből nem találtam speciálisan medencékhez valót)
Milyen rétegre kenjem a medencefestéket?
De igazából, ha valaki le írja nekem, hogy milyen rétegekből kell álljon a medencénk, már az is nagy segítség!
Pl:
-Zsalukő
-?
-?
-Medencefesték
Csinálsz egy szép sima és fugamentes felületet, majd lefested ezzel:
Először is olvasd el a linkben szereplő anyag leírását.
Zsalukövet be kell glettelni flexibilis csemperagasztóval. Ha kell 2x is, hogy szép sima felületed legyen.
Utána mehet egy alapozó réteg, ami a kenhető vízszigetelésnek kell.
Ha kész az alapozás mehet a vízszigetelés. Ha ez megkötött mehet rá a festék.
A linkelt kenhető vízszigetelést évek óta használom/használjuk.
Önmagában (burkolás és festés nélkül) is egy teljesen vízzáró rétegel lehet vele képezni.
Több száz, vagy ezer köbméteres tárolókat is ezzel az anyaggal szigetelnek (már csináltunk pár ilyet).
Az ára viszont elég borsos, de megéri.
A szakszerű felhordásra figyelni kell.
Köszönöm a válaszokat! Igen én voltam a másik kérdés is, csak most tudtunk komolyabban nekiállni a projektnek.
Először is csemperagasztónak a medencéhez ez megfelel: [link] ?
Az ellinkelt vízszigetelő anyag tényleg jó drága és mivel nem évtizedekre tervezek medencét építeni, ezért például ezzel tudnám helyettesíteni a másik anyagot: [link] ?
Nem mellesleg gondolom ha egykomponensű vízzárót használok, akkor kevesebb a hibázási lehetőség is, amit a témában lévő járatlanságunk miatt fontos csökkenteni.
Mégegyszer köszönöm a segítséget és bocsánat a késői válasz miatt!
1-esként már leírtam, hogy mit tegyél.
Ha olcsón akarod megúszni, akkor kifugázod valami cementes olcsó zsákos trutyival és elsimítod, hogy esztétikus legyen.
Azután lefested ezzel:
Azután úszkáltok benne amíg jó idő van, vagy amíg be nem zöldül a víz...
(Jövő tavasszal meg újra átkened ott ahol télen megrepedt a beton, mert pl. nem engedted le a vizet belőle és szétnyomta a fagy. De megrepedhet a saját ill. a víz súlyától, vagy a talajmozgástól is stb-től...)
Ha ugyanezt jó drágán akarod elérni, akkor csináld amiket a kettes válaszoló írt le.
Ráköltheted a világ pénzét csak értelmetlen, hiszen nem egy újat építesz mondjuk 10 millióból, hanem egy "ki tudja milyen" lepusztult régit szeretnél olcsón gatyába rázni, hogy pancsolni tudjatok.
Csinálhatsz rá 15 vízzáró réteget is, de akkor is csak a legfelső festékréteg fogja esztétikussá és vízhatlanná tenni.
Dönts!
Nem pancsikolós medencének készül. Lesz hozzá szivattyú és ha rendesen működik, akkor fűtés is. Csak ezt nem évtizedekre tervezem, mivel a medence alapja már évtizedek óta áll és nem szeretnék bele sok milliót önteni úgy hogy nem tudom mennyit bír még ki.
Tehát szeretném hogy szép és esztétikus legyen, azaz keringetve és vegyszerezve lesz a vize, nem feltétlenül trutyit szeretnék a falára kenni, hanem olyan anyagot ami egy medence falához való, de nem kell, hogy 10 éveket kibírjon. De ha tényleg nem érdemes a "trutyis" szintnél feljebb mennem, akkor légyszíves és linkelj nekem olyan anyagot ami már bevált és jó erre a feladatra, mert ez volt tulajdonképpen a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!