Hogy lehet az, hogy egy háromeres gumikábel zárlatos
legyen?
Figyelt kérdés
2020. jún. 13. 15:38
1/8 anonim válasza:
Úgy hogy szét mállott a gumi hajtogatástól meg összeér bent a vezeték.
2020. jún. 13. 15:58
2/8 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy mivel egy átemelő szivattyú kábele, nem mozog, nem törik sehol.
Az öntött dugvillát levágtam, szivattyú felőli végén ami vizben volt levágtam, védőcsőbe megy föld alatt.
A földelés vezeték felé szivárog áram 32-33ma és leold a FI relé.Úgy, hogy a kábel végén nincs fogyasztó.
Na ilyet még nem láttam.
2020. jún. 13. 16:44
3/8 anonim válasza:
Kiöregedett a gumi ennyi, vagy beázott hosszú szakaszon az öregedés miatt, vagy a szivattyúba ment és onnan vizesedett.
2020. jún. 13. 20:37
4/8 anonim válasza:
Hát most már láttál:) Ez van. Csere.
2020. jún. 13. 20:54
5/8 A kérdező kommentje:
Nem lesz más választásom, csak agyba főbe vizsgáltam, takaritottam a szivattyút, kábel nélkül tökéletesen szigetelve van a test/földtől.
2020. jún. 13. 21:23
6/8 geza tozser válasza:
Ha az szabadban futna és étmenne rajta egy -bármilyen- jármű, targonca stb.,
akkor előfordulhat(na) hogy két kábel egymáson van, és a teher nyomása "letolja" a szigetelést róluk, igy össze érnek.
De ez esetben valahol VÍZ vagy PÁRA kerűlhetett oda ahol a szivattyú be van,
kötve vagy esetleg maga a szivattyú zárlatos?
2020. jún. 16. 03:52
7/8 anonim válasza:
A szigetelestechnika egy kulon szakma a villamos szakmakon belul. Kulonbozo nyomas, homerseklet, paratartalom, egyeb kozeg (viz, savak, olajok) siman porozussa valhat a PVC szigeteles, a gumi meg foleg. VAagy ahogy irtak, a kabel vegen szivarog be akar meterekre a viz, para a szigetelesek koze/ala. Ha ez megtortenik, a "befele" nem porozus anyagnal is okozhat zarlatot, mivel "kifele" atengedi a vizet mind az er, mind a kopeny. A fold alatti vedocsovezes is csak egy ideiglenes megoldas, ha fold alatt akarod vinni, foldkabel kell.
2020. jún. 18. 11:48
8/8 A kérdező kommentje:
A kábel erei között ellenállás (5-600KΩ) mérhető,pont annyi, amennyi lecsapja a fi relét elöregedhetett a szigetelése valóban.
Sehol nem ázott be sem a szivattyú, se semmi.
Gyári eredeti kábel, a gyártó erre sehol nem figyelmeztet.Kábel csere lett...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!