Gépkocsi beálló hivatalosan mennyibe kerül?
Adott egy kerítés Budapesten ahol egy kos kapu van pl közepén, szeretnek egy autó bevallásra alkalmas kaput nyitni pl a kerítés jobb oldalán. Építési engedély nem kell az önkormányzattól csak a Közútkezelő engedélye / tervező stb - nek mi a folyamata és mennyibe kerül?
Mi van ha ezek nélkül csinálom meg? Mekkora lehet a büntetés? Fennmaradási engedély?
Magam csinálnám meg csak a bürokrácia és a kedves feljelentős szomszédok miatt szeretném “hivatalosan rendezni” ha nem több százezer ez a művelet.
Csak a kedves feljelentgetős szomszédokra tudok reagálni.
Azt kell tenned amit én is csináltam. Beszélgetés a szomszédokkal szidni a rendszert hogy milyen nehezen megy az ügyintézés egy ilyen egyszerű dologban is, de végül is sikerült és el kezdheted a munkát. Az összes szomszéd abban a tudatban lesz h van engedélyed és nem fogja meg kockáztatni h hülyét csináljon magából.
Amúgy meg még a telefont sem emeltem meg a dolog miatt, a szomszédaim meg mind azt hiszik h szabályosan jártam el
A kapuhoz semmi engedély nem kell. Úgy bontogatod ahogy akarod. Az új kerítéshez kellene igazából engedèly, terveztetés, de szerintem senkit nem èrdekel. Legtöbben a telekhatártól beljebb húzzák fel a kerítést, így a saját portádon azt csinálsz amit akarsz, a portádon húzott kerítésre engedély nem kell. Ezt meg úgy alakítgatod ahogy akarod.
Ha nyitsz rá egy kaput akkor azt megteheted. A gond akkor van ha a kerítés elôtt árok van. Azt befedni engedélyeztetni kell, tervezni stb özön pénz. Ráadásul az odahordott talaj minőségét is ellenőrzik, csak úgy mindennel nem töltheted fel.
Ha nincs mit feltölteni csak simán keresztezed pl a járdát, mint máshol akkor nem is foglalkoznék vele, megnyitnám a kaput és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!