Elbonthatom a téglafalat, hogy garázs legyen a helyén?
A kapu és a telekhatár közötti téglafal helyére egy 2 állásos garázst képzeltem el, térkövezett feljáróval.
Árok nincs a ház előtt.
A ház melletti kapu is megmaradna, csak az attól jobbra eső rész lenne garázs, amibe az utcáról állnék be,nem a kerten keresztül.
Azt tudom, hogy maga a garázs nem engedély köteles, de vajon az utcáról rájáráshoz sem kell egyeztetni senkivel?
Arra figyelj, hogy bár nem engedélyköteles, de oda garázst SEM építhetsz, ahova engedélyköteles építményt sem. Általában az van megszabva, hogy mekkora oldalkertet, elő- és hátsókertet kell szabadon hagyni.
Az én házam egy Kádár-kockaház a telekhatáron. Kocsibeállót szeretnék majd építeni/építtetni, ahogyan te a garázsodat. A környéken van egy-két feljelentős "ember", ezért bemetnem az önkormányzathoz. A telkemen a másik oldalon 4 métert kell szabadon hagyni (plusz a telek végében 6-ot, de az mindegy). Azt hiszem, hogy ez nem helyi rendelkezés, hanem megtartották az OTÉK-ban lévőt.
tldr;
Gondold végig, hogy van-e esélye annak, hogy valaki felnyom/meglátja egy önkormányzatos + mennyire van közel a szomszéd telkéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!