Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan oldjam meg a bontást?

Hogyan oldjam meg a bontást?

Figyelt kérdés
A melléképületem hátsó fala telekhataron van. A szomszéd hozzaépitett a falamhoz. Én le akarom bontani a melléképületem, de akkor neki nem marad fala hátul. Ő feljelentéssel fenyeget ha nem építek neki új falat. Van erre valami jogi szabályozás? Köszi

2020. máj. 20. 20:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Neki eleve nem volt fala, a tiédhez épített hozzá.

Tehát neki eredetileg is csak 3 fala volt, annyi is marad, kár nem éri, építse meg a hátsó falát!

Vagy, ha nagyon nem akarsz cirkuszt a hülyéjével, bontsd le az épületedet és hagyd meg a hátsó falat!

2020. máj. 20. 21:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Közben olvasom, hogy feljelentéssel fenyeget, akkor ezen a viszonyon már nem lehet rontani, nyugodtan bontsd le!

Nincs rá szabály, mert eleve nem építhetett volna oda.

Mondjuk te sem, kivéve, ha a házad is telekhatáros, de akkor a házad fala mögött még nagyjából 80 cm. hozzád tartozik.

2020. máj. 20. 21:52
 3/3 Majatom ***** válasza:
Érdeklődj utána az építésügyi hatóságnál abban a Járási Hivatalban, amelyik járásban az ingatlanod van. A szomszédod a "feljelentését" is ott tehetné meg, így Ők fognak tudni helyes tájékoztatást nyújtani az ügyben.
2020. máj. 21. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!