Milyen szankciók figyelhetnek be, ha egy megkezdett bontást nem fejeznek be?
Szóval van a szomszédomban egy félig lebontott ház, amit valószínűleg biztosítási csalás miatt döntöttek le. A tulajnak nagyon nem fűlik a foga a bontás befejezéséhez, már régóta úgy áll ott a ház. De ez mindegy is. A lényeg; szeretném azt a telket megvenni. Hivatkozhatok-e az alku során valamilyen, a tulaj feje fölött lógó damoklész kardra, ha nem fejezi be záros határidőn belül a bontást? Nekem nem érdekem, hogy befejezze, nekem az az érdekem, hogy érezze a veszélyt, ezért szabadulni akarjon a telektől. Tudom, ezt elsősorban az önkormányzatnál kellene kérdeznem, de nem szeretném, ha a tulaj tudná, hogy meg akarom venni a telket. Nem akarom alkupozícióba hozni őt. Úgy akarom irányítani az eseményeket, hogy az ő fejéből pattanjon ki az ötlet, hogy akkor jár a legjobban, ha nekem eladja.
Szóval tud valaki valami ide vonatkozó szabályról?
Ha bontást önszántából kezdeményezte (engedélyt kért vagy bejelentette) és megvan a hatóság engedélye akkor nem lehet megszorongatni. Kivétel a városképi- vagy műemlék védelem.
(Igaz ez akkor, ha emberéletet nem veszélyeztet, pl, le van zárva, körbe van kerítve.)
Ha bontási kötelezése van akkor akár végre is hajtatható a bintás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!