Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A szomszéd illegálisan épített...

A szomszéd illegálisan épített hozzá a ház hátuljához egy konyharészt, feljelenthetem ez miatt?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki megkövezne, leírom az előzményeket:

Egy ikerházról van szó, még a 90-es években épült.

A szomszéd aki egyébként rokon, mindig is jó kapcsolatot ápoltunk vele (velük).

Azóta meghaltak (a házaspár) 3 hónapja a fia és a nője költöztek ide a kölkeikkel.

Most januárban, és a múlt héten hétvégén már 2. alkalommal hívta ki rám a rendőrséget, mert a mélygarázsban dolgoztam és zavarta a zaj.

Durván 1-2 havonta ha egyszer csinálok valamit, van hogy hónapokig semmit nem is melózok lent.

Először kerítés oszlopokat vágtam méretre (régi kerítést fel kellett újítani itthon).

Erre hallom a garázsból a rendőrségi kocsinak a dudáját, kiderült hogy a szomszéd rám hívta szombat délelőtt a rendőröket csendháborítás miatt.

A második eset, ami nemrég történ, kint a kertben aprítottam a némi tüzelőt szintén szombaton láncfűrésszel.

Akkor is a rendőrök jöttek ki, megjegyzem akkor már enyhe mosollyal az arcukon.

Természetesen nem lett belőle semmi, a két rendőr is elmondta hogy nekik csak annyi a dolguk, hogy bejelentést kapnak és ki kell menniük a címre.

De még csak jegyzőkönyvet sem vettek fel.

A sráccal nem lehet beszélni, a nője konkrétan egy alpári iskolázatlan tuskó, aki csak anyázni meg köpködni tud.

Konkrétan ilyen prolikat kell elképzelni.

És a lényeg, hogy a házhoz annak idején 2010-ben full legálisan építetek hozzá egy kb 30 négyzetméteres részt az épület hátuljánál ahol nem látni, ami konyhaként funkcionál.

Tudom hogy illegális, mert anno mikor még élt a rokon beszéltünk erről a dologról.

Mivel most már megelégeltem azt, hogy 2. alkalommal is rám hívták a rendőröket, és minősíthetetlen stílusban az én és a családom halálát kívánták, arra jutottam hogy feljelentem ez miatt a hozzáépítés miatt.

Kérdésem hogy mi ennek a menete? Illetve van e értelme?

Mármint hogy fog e történni valami szankció?

A viszonyt én nem szeretném orvosolni, ők kezdték minősíthetetlen stílusban és normális kulturált hangnemben nem lehet velük beszélni, mert csak anyázni meg szitkozódni tudnak.

2020. febr. 27. 11:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
42%

" látom senki nem a kérdésre koncentrált hanem a azon kívül minden másra."

3 vagyok: vmi bibi van a felfogó képességeddel... Sajnálom.

2020. febr. 27. 18:17
 12/13 anonim ***** válasza:
42%
Ha van papírod, tollad, szabadidőd és írni is tudsz akkor igen, feljelentheted. Bárkit feljelenthetsz.
2020. febr. 27. 22:36
 13/13 anonim ***** válasza:
31%
Neked mivel lesz jobb ha feljelented?
2020. febr. 27. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!